hesabın var mı? giriş yap

  • 2 seçenek var
    1- ekonomi ve borsa bozulacak, belki de ülkede çok daha kötü şeyler olacak elimizde nakit olsun
    2-biraz keriz silkeleyelim borsa tavan yaptı üst fiyattan satalım dip fiyattan toplarız.

    (bkz: bilemiyorum altan)

  • şu an çalışmakta olduğum firmanın bekleme salonunda bir aday 1 saatten fazla süredir bekletiliyor.
    bu bekletmenin arka planı şu şekilde: görüşmeyi yapacak olan prenses tam 1 saattir kafeteryada. bekletilen kadını zaten işe almayacaklar, pozisyon doldu. bir diğer prenses sadece ilanı kapatmaya üşendiği için her gün en az 2 kişi aynı muameleyi görüyor. sonra bu iki prenses terasta birlikte çay sigara ve bomboş muhabbet.
    herkes işini insan gibi yapsa ihya olacağız bence, her zaman en kolayı sisteme sallamak.

  • (bkz: rakı)
    içme adabı
    rakı içen kadın çekiciliği
    rakı sofrasının kutsallığı
    tüm bunlar anlamsız bir çok içkiden farkı olmayan bir içkiye yapılmış milliyetçi böbürlenmeler olarak görüyorum.
    ve evet dünyanın en gereksiz övüncü de bu sanırım.

  • ağa bi kişi de çıkıp demiyor ki "hangi becerin, yeteneğin, hangi üstün yönün dolasıyla verelim sana ayda 500 bin lira?".

    sabahın 6.15de kalkıp, 8 aylık süt bebemi bırakıp, 35 km yol geliyorum.

    ihaleler, satın almalar, doğrudan teminler, rotatifler, firmalar derken akşamın 5'ine kadar kafa patlatıyorum. eve döndüğümde iligilenmem gereken bi bebem, yapmam gereken işlerim var. yardımcım hatta yardımcılarım yok. bebeme bakan sertifikalı 3-5 dil bilen bi bakıcım da yok. 3+1 sıradan bi evde yaşamımı idame ettiriyorum.

    inan bana gülben; gün içinde senden daha fazla çalışıyor, daha fazla efor sarfediyor, daha fazla yetenek gösteriyorum. aldığım maaş senin istediğinin yanında çerez bile değil sadece o tabaktan bi fındık fıstık parası.

    ve inan bana o maaşla geçinebilmek gibi bi beceri de gösteriyorum.

    hıh. sen büyük sanatçı, milyarder, para anası, evler, arabalar sahibi gülben hanım. sen mi büyüksün? hayır ben büyüğüm, ben, nuko usta. sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun? bir hiç.

    gözümde pul kadar bile değerin yok.

  • filmi izlediğinizde, uyarlandığı hikayenin yazarı robert a. heinlein'ı da takdir etmeyi unutmayın. adam 1958 yılında neler yazmış sen 2014'te filmini izleyip şaşırıyorsun.

  • insanların bel bölgesine diz sokmaktır. dalga geçmiyorum. minibüs, servis gibi araçlarda, sırtınızda iki adet diz hissediyorsanız mesela, 'önde insan oturuyor' algısına sahip olmayan bir anadolu çomarı arkanızda oturuyordur.

  • empresyonizm (türkçeye -izlenimcilik- diye çevrilmiştir), önce resimde, sonra müzikte, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında fransa'da gelişen büyük bir harekettir.

    empresyonist resim, bir dizi ilgili yaklaşım ve tekniği paylaşan bir grup sanatçının yaklaşık 1867 ile 1886 yılları arasında ürettiği çalışmaları içerir. resimde empresyonizmin en göze çarpan özelliği, ışık ve rengin geçici etkileri açısından görsel gerçekliği doğru ve nesnel bir şekilde kaydetme girişimiydi. müzikte katı bir biçimsel yapı yerine, bir fikri veya duyguyu sesin yıkanması yoluyla aktarmaktı.

    başlıca empresyonist ressamlar, birlikte çalışan, birbirlerini etkileyen ve eserlerini birlikte sergileyen claude monet, pierre auguste renoir, camille pissarro, alfred sisley, berthe morisot, armand guillaumin ve frédéric bazille idi.

    edgar degas ve paul cézanne da 1870'lerin başında bir süre empresyonist tarzda resim yaptılar. 1860'lardaki çalışmaları monet'yi ve grubun diğerlerini büyük ölçüde etkileyen tanınmış ressam édouard manet, 1873'te empresyonist yaklaşımı benimsedi.

    bu sanatçılar kariyerlerinin erken dönemlerinde akademik eğitimin edebi ya da anekdotlara dayalı imalarla tarihi ya da mitolojik bir konuyu betimleme vurgusundan memnuniyetsizlik duymaya başladılar.

    ayrıca akademik resmin geleneksel imgesel ya da idealize edici yaklaşımlarını da reddettiler. 1860'ların sonlarına gelindiğinde manet'nin sanatı, geleneksel konunun öneminin azaldığı ve dikkatin sanatçının renk, ton ve dokuyu kendi başlarına amaçlar olarak manipüle etmesine kaydığı yeni bir estetiği yansıtıyordu- ki bu, empresyonist çalışmalarda yol gösterici bir güç olacaktı.

    manet'nin resminde konu, düz renk alanlarının sanatsal kompozisyonu için bir araç haline geldi ve perspektif derinliği en aza indirildi, böylece izleyici, yarattığı hayali üç boyutlu alan yerine resmin yüzey desenlerine ve ilişkilerine bakacaktı. monet yaklaşık aynı dönemde, deniz ve gökyüzünün geçici etkilerini yüksek renk ve doku çeşitliliğine sahip boya uygulama yöntemleriyle resmeden yenilikçi ressamlar eugène boudin ve johan barthold jongkind'den etkilenmiştir.

    empresyonistler ayrıca boudin'in, geleneksel uygulamada olduğu gibi stüdyodaki eskizlerden bir resmi tamamlamak yerine, gerçek sahneye bakarken tamamen dışarıda resim yapma uygulamasını benimsedi.

    1860'ların sonlarında monet, pissarro, renoir ve diğerleri, nesnelerin renklerini ve biçimlerini belirli bir zamanda doğal ışıkta göründükleri gibi tarafsız bir şekilde kaydetmeye çalıştıkları manzaralar ve nehir sahneleri çizmeye başladılar. bu sanatçılar sessiz yeşiller, kahverengiler ve grilerden oluşan geleneksel manzara paletini terk ettiler ve bunun yerine daha açık, daha güneşli, daha parlak bir anahtarla resim yaptılar.

    suyun üzerindeki ışık oyunlarını ve dalgaların yansıyan renklerini resmederek işe başlamışlar, gözlemledikleri güneş ışığı ve gölgenin, doğrudan ve yansıyan ışığın çok yönlü ve hareketli etkilerini yeniden üretmeye çalışmışlardır. retinaya kaydedilen anlık görsel izlenimleri yeniden üretme çabalarında, gölgelerde gri ve siyah kullanımını yanlış bularak terk ettiler ve bunun yerine tamamlayıcı renkler kullandılar. daha da önemlisi, nesneleri saf uyumlaştırıcı ya da zıt renklerden oluşan ayrı benekler ve lekelerden oluşturmayı öğrendiler; böylece güneş ışığı ve yansımalarının yarattığı kırık renkli parlaklığı ve renk tonu değişimlerini çağrıştırdılar. resimlerindeki biçimler net hatlarını kaybederek maddesizleşiyor, gerçek dış mekan koşullarının yeniden yaratılmasıyla parıldıyor ve titreşiyordu. ve son olarak, geleneksel biçimsel kompozisyonlar, nesnelerin resim çerçevesi içinde daha rahat ve daha az yapmacık bir şekilde yerleştirilmesi lehine terk edildi.

    empresyonistler yeni tekniklerini manzaraları, ağaçları, evleri ve hatta kentsel sokak sahnelerini ve tren istasyonlarını tasvir edecek şekilde genişlettiler.

    1874'te grup, eserlerinin çoğunu sürekli olarak reddeden fransız akademisi'nin resmi salon'undan bağımsız olarak ilk sergisini düzenledi. monet'nin izlenim, gün doğumu (1872) adlı tablosu, 1874'te le charivari adlı hiciv dergisinde yazan gazeteci louis leroy'a başlangıçta alaycı olan "izlenimciler" adını kazandırdı.

    sanatçılar kısa süre sonra bu ismi, görsel "izlenimleri" doğru bir şekilde aktarma niyetlerini tanımlayıcı olarak benimsediler. sonuncusu 1886'da olmak üzere birbirini izleyen yedi sergi düzenlediler. bu süre zarfında kendi kişisel ve bireysel tarzlarını geliştirmeye devam ettiler. ancak hepsi de çalışmalarında teknik özgürlük, konuya geleneksel bir yaklaşımdan ziyade kişisel bir yaklaşım ve doğanın doğru bir şekilde yeniden üretilmesi ilkelerini onayladı.

    1880'lerin ortalarına gelindiğinde empresyonist grup, her ressamın giderek kendi estetik ilgi alanlarının ve ilkelerinin peşinden gitmesiyle dağılmaya başlamıştı. bununla birlikte, kısa varoluşunda, sanat tarihinde bir devrim gerçekleştirmiş, post empresyonist sanatçılar cézanne, degas, paul gauguin, vincent van gogh ve georges seurat için teknik bir başlangıç noktası sağlamış ve sonraki tüm batı resmini geleneksel tekniklerden ve konuya yaklaşımlardan kurtarmıştır.

    müzikte claude debussy her zaman başlıca empresyonist olarak kabul edilmiştir.

    debussy, empresyonist ressamların genel estetik tutumlarından etkilenmiş olsa da, resim tekniklerine yakından benzeyen müzik teknikleriyle beste yapma girişiminde bulunmamıştır. dahası, debussy'nin müziğinin özellikleri ilk bestesinden son bestesine kadar o kadar değişkendir ki, genel bir izlenimcilik anlayışı bile en iyi 1892 ile 1903 yılları arasında bestelediği müziklerin çoğuyla ve bu eserlere stil olarak çok benzeyen daha sonraki bazı belirli bestelerle sınırlandırılabilir.

    bu empresyonist eserlerden bazıları pelléas et mélisande operası (ilk kez 1902'de seslendirildi), orkestra parçası "nuages" (nocturnes'ten, 1899'da tamamlandı) ve piyano parçası "voiles" (douze préludes'ten, kitap ı, 1910) olabilir. izlenimci olarak kabul edilen diğer besteciler arasında maurice ravel, frederick delius, ottorino respighi, karol szymanowski ve charles griffes sayılabilir.

    müzikal empresyonizmin genellikle ince kırılganlık, şekilsiz pasiflik ve belirsiz ruh hali müziğine atıfta bulunduğu düşünülür. empresyonist müziği daha doğru bir şekilde tanımlamak gerekirse, kısıtlama ve abartısızlık, durağan bir nitelik ve bestecilerin kendi içinde güzel ve gizemli bir son olarak saf sese olan hayranlıklarından kaynaklanan kışkırtıcı bir şekilde renkli bir etki sayılabilir.

    teknik olarak bu özellikler genellikle armoninin durağan kullanımı, belirsiz tonalite, keskin biçimsel zıtlıkların ve ileriye dönük ritmik dürtülerin eksikliği ve melodi ile eşlik arasındaki ayrımın bulanıklaşmasından kaynaklanır. empresyonizm, romantizmin aşırılıklarından uzak bir hareket olarak görülse de, birçok özelliğinin kaynağı, franz liszt, richard wagner ve aleksandr scriabin gibi ekspresyonizmin romantik öncüleri olarak kabul edilen bestecilerin eserlerinde bulunabilir.

    ----- national gallery of art ' makalesinden------------

    empresyonizmin doğuşu musée d'orsay ve washington ulusal sanat galerisi'ndeki sergide keşfediliyor

    15 nisan 1874'te, paris'te fotoğrafçı nadar'ın boulevard des capucines'deki stüdyosunda "anonim ressamlar, heykeltıraşlar ve gravürcüler derneği" tarafından bir sergi açıldı.

    bu, paris salonu olarak bilinen, hükümet destekli resmi yıllık sergiye meydan okuyan bir yanıttı. société anonyme sanatçılarının ilk sergisi, daha sonra empresyonistler olarak bilinen claude monet, auguste renoir, edgar degas, berthe morisot, camille pissarro, alfred sisley ve paul cézanne'ın eserlerini içeriyordu. artık efsaneleşmiş olan bu olay genellikle modernist resmin doğuşu olarak kabul edilir ve batı sanat tarihinde önemli bir an olarak kalır.

    ilk empresyonist serginin 150. yıldönümünü onurlandıran paris 1874: the ımpressionist moment , 130 kadar resim, kâğıt üzerine çalışma, baskı, heykel ve fotoğrafı bir araya getirerek sanatçıların savaşın şiddetinden ve muazzam siyasi ve sosyal çalkantılardan kurtulan bir şehre verdikleri çeşitli tepkileri keşfediyor.

    paris'te 1874 baharında tam olarak ne oldu ve bu sanatsal hareketin ortaya çıkışına nasıl bir anlam yükleyebiliriz? ilk empresyonist sergide gösterilen eserler, resmi 1874 salonu'nda sergilenen resim ve heykellerle birlikte bir perspektife oturtulacak. bu eşi benzeri görülmemiş yan yana koyma, ziyaretçilerin empresyonistlerin eserleriyle ilk karşılaştıklarında yaşadıkları görsel şoku anlamamıza yardımcı olacak.

    paris'te 1874 baharında tam olarak ne oldu ve bu sanatsal hareketin ortaya çıkışına nasıl bir anlam yükleyebiliriz? ilk empresyonist sergide gösterilen eserler, resmi 1874 salonu'nda sergilenen resim ve heykellerle birlikte bir perspektife oturtulacak. bu eşi benzeri görülmemiş yan yana koyma, ziyaretçilerin empresyonistlerin eserleriyle ilk karşılaştıklarında yaşadıkları görsel şoku anlamamıza yardımcı olacak.

    sergi ayrıca, 30'dan fazla sanatçıyı, sanatlarını bağımsız olarak sergileyerek, jürileri, ödülleri ve hükümet onayı ile salon'un resmi sistemine meydan okumaya iten koşulları da araştıracak. o dönemde fransa, 1870-1871 fransa-prusya savaşı'ndaki yenilgisinin, paris kuşatmasının ve iç savaşın şiddetinin yaralarını sarmaya çalışıyordu. bu krizlerin ardından sanatçılar sanatlarını yeniden düşünüyor, seslerini keşfediyor ve yeni yönler keşfediyorlardı.

    monet, degas, morisot, pissarro ve meslektaşları, özerklik arzusuyla ve kendilerini sık sık reddeden akademik sisteme meydan okuyarak bir société anonyme coopérative, yani "anonim kooperatif topluluğu" olarak bir araya geldiler. çalışmalarını paris'in tam kalbinde, bir fotoğrafçı stüdyosunda sergilediler. modern yaşamdan sahneler ve açık hava manzaraları, daha geleneksel tablolar, gravürler ve heykellerle birlikte sergilendi. bu sergi, yerleşik düzen tarafından kısıtlanmayan sanatın peşinden gitmeye yönelik ortak bir arzuyu temsil ediyordu.

    bu düzen, devasa palais de l'ındustrie'de düzenlenen resmi salon'dan bir resim ve heykel seçkisiyle çağrıştırılacak. sezonun en önemli etkinliği olan bu yıllık etkinlikte, hükümet ve akademik onay alan, titizlikle hazırlanmış mitolojik, dini ve tarihi resimler yer alıyordu. ilk empresyonist sergi ile salon arasında yapılacak karşılaştırmalar bize o günün sanatsal bölünmelerine yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

    hepsinden önemlisi, paris 1874: the ımpressionist moment, ziyaretçileri izlenimci bir eseri neyin oluşturduğunu düşünmeye davet edecek. onu bu kadar farklı ve özel kılan neydi? bu sorular, ilk serginin eleştirmenlerinden louis leroy'un, modern sanat anlayışımızı yeniden şekillendirecek bir sanatsal akımı tanımlamak üzere -başlangıçta alaycı bir şekilde kullanılan- "empresyonist" terimini ortaya atmasına yol açtı. ortaya çıkışından bir buçuk asır sonra, izlenimciliği değerlendirmenin ve radikalizmini yeniden incelemenin zamanı geldi.

    paris 1874: the ımpressionist moment , nadar'ın atölyesinde sergilenen eserlerin yanı sıra o yıl salon'da kutlanan jean-léon gérôme ve antonin mercié gibi tanınmış sanatçıların resim ve heykellerini de içerecek. yeni inşa edilen cadde ve bulvarları, eğlence mekânları ve performanslarıyla modern paris, renoir, degas, monet, eva gonzalès ve édouard manet'nin ilk empresyonist sergide gösterilen ya da salon'a sunulan eserleriyle de anımsatılacak. ayrıca, daha az tanınan empresyonist ve salon sanatçılarının, bazıları yakın zamanda yeniden keşfedilen ve bu bağlamda ilk kez gösterilen eserleri de sergiye dahil edilecek. sergide son olarak, empresyonizm tarihinde çığır açan bir tablo olan monet'nin izlenim, gün doğumu (impression, soleil levant) tablosu yer alacak.

    paris orsay ve orangerie müzeleri başkanı christophe leribault, "bu sergi, ilk empresyonist sergiyi yakından yeniden canlandıracak" dedi. "ziyaretçileri, sanat tarihinde büyük bir kırılma yaratan bu belirleyici ana kendilerini kaptırmaya davet edecek ve onun ortaya çıkışını anlamamıza ve radikalliğini kavramamıza yardımcı olacak."

    "pparis 1874: the ımpressionist moment, batı sanatının en popüler ve tanınmış akımlarından birinin kökenlerini keşfetmek için eşsiz bir fırsat sunuyor," diyor ulusal sanat galerisi direktörü kaywin feldman. "bu büyüleyici hikâyeyi amerikalı izleyicilerimizle paylaşmak üzere musée d'orsay ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz."

    ----------------------------------------------------

    kaynak tarafımdan çevrilmiştir

  • igor akınfeev, sergey ignashevich ve berezutskiy kardeşler. bence bu dörtlü artık ayrı bir başlığı hak ediyorlar. yüzyıllardır beraber oynayan yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, eşlerinden çok birbirlerini gören bir dörtlü bu. düşünün şu an oynanmakta olan 12 nisan 2018 cska moskova arsenal maçında cska’nın geri dörtlüsünü oluşturuyorlar. aynı şekilde 13 sene önceki uefa finali olan 18 mayıs 2005 sporting lizbon cska moskova maçında da cska’nın savunma dörtlüsünü oluşturuyorlardı. yaşlanmıyorlar. resmen lost’daki richard alpert gibiler.kimi tarihçilere göre 93 harbinde ruslar yeşilköy’e kadar geldiklerinde de bu dörtlü vardı, kimi tarihçilere göre ise almanların petersburg kuşatmasını moskova’dan getirdikleri yardımlarla bu dörtlü yıktı. o dörtlüyü tanıyalım;

    igor akınfeev: cska’nın kalecisi, fm efsanesi. bu dörtlünün en genci. gerçi en genci dediğime bakmayın 15 yıldır cska’nın kalesinde. bu takımın kalesinde başka kaleci gördüğümü hatırlamıyorum. milli takımda da kendisinden önce herhalde lev yaşin oynuyordu. yıllar geçtikçe iyi kalecilikten kova kaleciliğe geçiş yaptı ama olsun. bi 10 sene daha rahat oynar.

    sergey ignashevich: 39 yaşında genç yetenek. berezutskiy kardeşleri ayırt edebilen tek insan. yaklaşık bi 10 yıldır ha bıraktı ha bırakacak diye takip ediyorum ama yok adam bırakmıyor. nasıl olduğunu şöyle düşünün, euro 2004’de “ tecrübeli stoper “ deniyordu kendisine. cska’nın alt yapısında stoper oynayan 2002 doğumlu bi oğlu varmış. herhalde onunla beraber 1 sezon oynamadan bırakmayacak.

    berezutskiler: vasili berezutski ve alexei berezutski kardeşler. onlar da iyi kardeşler. 36 yaşındalar. hangisinin vasiliy hangisinin aleksey olduğunu eşleri bile bilmiyor. ayırt eden tek kişi ignashevich.

    bu dörtlü tabiî ki rus milli takımında da yıllarca beraber oynadılar. 4 futbolcu toplamda 383 kez rus milli takım forması giymişler. affedersiniz istemsiz bi şekilde oha amk çıktı ağzımdan. kendilerine yıllardır rakip olarak görebileceğim tek dörtlü juventus ve italya milli takımı’nın geri dörtlüsünü oluşturan gianluigi buffon, andrea barzagli, giorgio chiellini ve leonardo bonucci idi ama onlar bile ayrıldı lan. bonucci milan’a gitti buffon ve barzagli milli takımı bıraktı. bu adamlar bırakmıyorlar.

  • sosis diye verilen maddenin büyük ihtimalle yeryüzündeki herhangi bir hayvanın eti olmadığına dair herkes hemfikirdir herhalde. yani öyle çift tırnaklı, tek tırnaklı, tırnaksız falan değil, işte ne bileyim çin'de konfeksiyon atıklarından falan sosis yapıp satıyorlardır. onu da ihaleye girip 4-5 ton alarak yurda sokuyorlardır.

    ekmek+ayran'ın parasını nasıl çıkarıyor o konu hakkında da başkası saçmalasın benden bu kadar.