hesabın var mı? giriş yap

  • son kur krizlerinden sonra orta sınıf denebilecek bir grup kalmadığı için göze batan olma durumu. 3-5 sene çoluğu çocuğu özel okula yolladık, özel hastanede doğum yaptırdık. 5 yıldızlı otelde sezonun azıcık dışında erken rezervasyonla tatil yaptık, orta-sınıf jipimsi bir araba alıp, enparaya maaştan kalanları yollayıp, borsada bilmem ne hissesi yükselirken kendimizi yatırımcı hissettik, ama geçti artık. artık bu hayata essek gibi çalışmaya gelip karnını zar zor doyuran, barinacak eve maaşı zar zor yetirenler grubundayız.

  • verilmek istenen mesajın doğru olması, yerinde olduğunu göstermiyor. tüm şirketler sosyal sorumluluk projelerinin peşinde, çevreye, insana, sanata bayıldıkları için değil tabiki.

    müşteri sempatisini kazanmak önemli. ancak şurası bir gerçek ki bu tip duyarlı hareketler daha ziyade kadınlar üzerinde etki yaratıyor. kadın müşterilerin tercihlerini daha çok etkiliyor.

    neredeyse tamamen erkekler için üretim yapan bir şirketin konudan bağımsız olarak sosyal sorumluluk projeleriyle hedefledikleri satış veya müşteri bağlılığına erişebileceğini düşünmemekle birlikte, seçtikleri sosyal sorumluluk konusunun da cinsiyet rolleri ile ilgili ve ağırlıklı olarak kadınların gündeminde olan bir konu olması müşteri kitlesi içerisinde (youtube beğenilerine de bakılırsa) en azından faydalı olmayacaktır.

    erkeklerin çoğuna eşlerinin/sevgililerinin traş bıçağı satın aldığını düşünüyorlarsa belki...

    mesajda yanlış bir şey yok, tacizi, şiddeti övmemek maskülenliğin karşısında olmak demek değil. yine de traş olursanız daha modern daha hoş görünürsünüz “işte bu adam gibi” tarzındaki reklamlar daha olumlu etki yaratırdı. bu anlamda pazarlama departmanı için fuzuli ya da negatif bir harcamadır ve finansal anlamda başarısızlık olarak görülebilir. pazarlama ekibindeki kadınların ve onların suyuna giden politik doğrucu “modern” erkeklerin de bu reklamda ğayı olduğunu öngörmek zor değil.
    ha kadınlar ağda yerine tercih edecek satışlar artacak deniyorsa orasını bilemem.

  • gezi parkında ilk gün polisin yüzüne gaz sıktığı kırmızılı eylemci kadın, tomanın önüne geçip kollarını açan eylemci kadın, başbakana "soru soran" muhabir kadın, başbakana gezi toplantısında hesap soran sendikacı kadın, göstericilerle eylemcilerin arasına girenler kadın, gazdan gözümü açamazken elindeki sütle yanımda bitiverip "ister misin?" diye soran kadın, kadın, kadın.

    diğer yandan, başbakan erkek, içişleri bakanı erkek, vali erkek, yiğit bulut erkek, rok erkek, fatih altaylı erkek...

    delikanlı edebiyatı parçalayan çok tırt var, bir sorunumuz da bu.

    buradan pembeye, çiçeğe, gözyaşına, ana kucağı şefkatine bin selam olsun! gelecekte yeşerecek filizin tohumu sizden toprağa serpilecek.

  • şayet vatandan soğutmak gibi gizli bir gündemleri varsa gereksiz yere kurulmuş liselerdir. zira türk'üm, anadolu lisesinde okudum ve ülkemden nefret ediyorum.

  • 7 numara doneminin ogrenci evini, gecim sorunlarini, universiteli cogunlugun dertlerini ve sevinclerini, gelecek hayallerini tebessum ettirerek anlatan donem dizisidir. guldurmek gibi bir derdi olmamistir ama espriler yayinlandigi donem icin incedir.
    gunumuz dizilerindeki gibi bagirarak konusan abartili oyunculuklar yoktur. oyuncular nisana gider gibi giyinip suslenmemistir. ozetle hayatın kendisi gibidir. dizi bu yuzden sevilmistir.

  • ifade edilesi zor bir durum, bir cumhuriyet gazetesi haberi,

    kiler holding, borcuna karşılık verdiği sapphire avm’yi 'yarı fiyatına' geri aldı.

    yandaş bir holdingin bir çırpıda vergilerimizden kazandığı milyon dolarları cebe atma durumudur, banka kamu bankasıdır, bu zarar kamu zararı yazılarak vergilerimizden karşılanacaktır, oysa okullarda çocuklarımıza yemek için, asgari ücretin altında maaş alan emeklilere ek destek için bütçe yokken.

    akp iktidarıyla yükselişe geçen kiler holding, borcuna karşılık bir kısmını 100 milyon dolara halkbank’a sattığı sapphire avm’nin tamamını 48 milyon dolara geri aldı. sayıştay 2021’de avm için 78.9 milyon dolar değer biçti. emlak fiyatlarının patladığı dönemde bina “yarı fiyatına” kiler’e geçti.

    link