hesabın var mı? giriş yap

  • o zamanlar ülkücü gençlerin hakim olduğu bir lisede okul genelinde yapılan sınıf aramasından sonra
    toplanan sigaraların hepsinin amerikan malı olması sebebiyle
    cuma istiklal marşı töreni öncesinde müdürün kalabalığa
    - milliyetçiyiz diye geziyorsunuz, hepiniz marlboro içiyorsunuz puştt herifler
    samsun için, maltepe için demesi. *

    (bkz: kasımpaşa lisesi)

  • gercekten para verebilecek durumda olmayanlari anlarim da, her boka para harcayip bunun gibi seylere aylik uyelik ucreti odemekten cekinen insanlarin psikolojisi su sekilde sanirim;

    asgari ucretten biraz fazla paraya calisan bir kuzenim var, aileden zengin falan da degil.

    kendisi yeni iphone cikinca 24 ay vadeye girip napar eder alir.
    2 kez araba degistirdi 26 yasina kadar.
    her hafta sonu bilmemnerde pazar kahvaltisi qeyfi turk kahvesi qeyfi bilmemne.
    kuafore gidip 450 liraya sacini sariya boyatir.
    olmayan parayi harcayan, orta sinif olmayi kabullenememis bir stereotype kisacasi.

    gecende geldi yine "ya ben bu itunes'tan nasil aticam bu sarkilari bilgisayarimdakileri sildim falan filan". dedim spotify diye bisey var gosterdim begendi baya. ama tabi ayda 10 lira gibi astronomik (!) bir ucret oldugunu duyunca vazgecti. 2 saat itunes'la cebellestik.

    bir onceki iphone'u bozuldugunda yuzlerce fotografi da telefonla birlikte tarihe gomulmustu. bilgisayarda yer olmadigi icin bilgisayara da atmamis. la dedim cloud kullansana hangi devirdeyiz. 50 gb ayda 3 lira gibi yine astronomik (!) bir rakam oldugu icin hic sicak bakmadi.

    sanirim bu insanlarin tek para harcama amaci cevresindeki insanlara hava atabilmek. onun disindaki hic bir seye para harcamayi sevmiyorlar, ne kadar cuzi bir miktar olursa olsun. o anda fakirlikleri aklina geliyor ama statu yukseltmeyle ilgili her seye sinirsiz para harcanabiliyor.

  • lisedeyim. daha az kira vermek için okuduğum lisenin yakınından 5-6 km ötedeki daha küçük bir daireye taşınmıştık. çoğu zaman bana verecek dolmuş parası olmuyordu, okula yürüyerek gidip geliyordum. giydiğim montun fermuarı bozuktu, kışın kendimi rusya'daki napolyon'un askeri gibi hissederdim.

    evde ödeyebildiğimiz tek fatura elektrik faturası ancak o ay onu da ödeyememişiz. o sabah uyanınca zifiri karanlıkta üstümü giyindikten sonra yiyecek bir şey olmadığı için kahvaltı etmeden evden çıktım. akşam bayağı sağlam kar yağmış, yollar ve kaldırımlar buz tutmuş. tek tesellim yolların her zaman olduğu kadar dolu olmamasıydı çünkü yürürken ayakkabının da dandikliği yüzünden sürekli düşüp kalktım. yol o sabah beni o kadar zorlamıştı ki normalde 30 dakikada gittiğim yolu sanki 2 saatte gitmişim gibi hissetmiştim. okulla aramdaki son engel olan dik yokuşa geldiğimde bacaklarım artık hissizleşmeye başlamıştı, burnum çeşmeye dönmüştü ve ellerim ile dizlerim ise yara bere içindeydi. kaydırak tırmanmaktan pek farkı olmayan o buzlu yokuşu da bir şekilde atlattıktan sonra sonunda okula vardım. ancak bahçe kapısına geldiğimde kapının kilitli olduğunu fark ettim. daha sonra ise okula dikkatimi verdiğimde olağan dışı bir sessizlik ve sakinlik olduğunu fark ettim. bahçede öğretmenlerin arabaları da yoktu.

    tam o sırada arkamdan geçen yaşlı bir adamdan okulların tatil olduğunu, dün akşam haberlerde duyurduklarını öğrendim. tabii televizyonu elektrik olmadığı için izleyememiştim.

    onca yolu boşa gitmiş olmama rağmen okulun tatil olduğunu öğrenince yolda harcadığım gücüm geri geldi, bütün ağrı ve sızılarım geçti. eve geri neşeli bir şekilde yavaş yavaş gittim, düşe kalka gittiğim yolları paten yapar gibi kaya kaya geldim. apartmanın dış kapısına vardığımda ise güneşin sonunda çıktığını fark ettim.

  • filenin sultanları sayesinde futbol dışında bir spor olduğunu hatırlamamızla birlikte dikkatleri üzerine çeken organizasyon olmuşken şu an ne durumdayız ve hangi tarihlerde hangi sporcularımızın mücadelesi var bir listeleyelim. eksiğimiz olursa affola

    güreş:

    en çok madalya kazandığımız spor dalıdır. olimpiyat kotası almış sporcularımız
    erkekler serbest 57 kg dünya ikincimiz süleyman atlı
    erkekler serbest 125 kg dünya ve olimpiyat şampiyonumuz taha akgül
    erkekler grekoromen 97 kg olimpiyat üçüncümüz cenk ildem
    erkekler grekoromen 130 kg olimpiyat ikincimiz ve dünya şampiyonumuz rıza kayaalp
    kalan kotalar için 19-22 mart’ta avrupa elemeleri, 30 nisan – 3 mayıs’ta dünya elemeleri yapılacaktır.

    basketbol:

    12 dev adam 23-28 haziran 2020’de olimpiyat elemeleri oynayacak. grubunda uruguay ve çekya var. grubunda ilk ikiye girmesi gerekiyor bir üst tura gitmek için diğer grupta ise yunanistan, çin ve kanada var. bu potadan 1. çıkması halinde olimpiyat vizesi alacak.
    potanın perileri maalesef olimpiyat şansını kaybetti.

    ekleme: 3x3 basketbolda ise erkeklerde milli takımımız olimpiyat elemeleri turnuvasına katılma hakkı elde ederken kadınlarda olimpiyat şansımızı kaybettik. erkek milli takımının maçları mart ayı içerisinde olacaktır. olimpiyat kotası elde etmesi pek mümkün görünmemektedir.

    futbol:

    sektörde olimpiyat oyunları önemsenmediğinden genç takımların katıldığı turnuvalardan kotalar verilmektedir. ne erkeklerde ne kadınlarda katılma hakkı elde edemedik.

    ozhakikitosunpasa'nın uyarısıyla ekleme: kadınlarda a milli düzeyinde yapılıyor.

    atletizm:

    erkekler 200 m’de madalya umudumuz dünya şampiyonumuz ramil guliyev.
    erkekler 400m engellide 2016 olimpiyatları bronz madalyalı, 2017 dünya ikincisi atletimiz yasmani copello
    kadınlar 5000m ve 10000m ’de kenya’dan devşirme sporcumuz yasemin can
    erkekler maratonda etiyopya asıllı mert girmalegesse, kenya asıllı polat kemboi arıkan ve kenya asıllı kaan kigen özbilen
    erkekler 20 km yürüme’de 2019 u23 avrupa ikincisi salih korkmaz
    kadınlar 20 km’de 2018 u20 dünya ikincisi ve 2019 u20 avrupa şampiyonu atletimiz meryem bekmez
    erkekler üç adım atlamada 2019 u 23 avrupa şampiyonu atletimiz necati er
    erkekler çekiç atmada 2019 universiad şampiyonu atletimiz özkan baltası
    kadınlar cirit atmada 2019 u 23 avrupa ikincimiz eda tuğsuz.
    diğer her branş için dünya sıralamasına göre 1’er kontenjan daha var belki ramil guliyev 100m’de katılabilir.

    jimnastik:

    erkekler all-around’da avrupa üçüncüsü jimnastikçimiz ferhat arıcan
    erkekler halkada tarihteki tek dünya şampiyonu jimnastikçimiz ibrahim çolak
    erkekler paralel barda dünya ve avrupa ikincisi jimnastikçimiz ahmet önder
    kadınlar all-around’da 16 yaşındaki genç jimnastikçimiz nazlı savranbaşı
    katılmayı hak eden jimnastikçilerimiz. 30 nisan-3 mayıs’ta avrupa kadınlar artistik jimnastik şampiyonası, 27-31 mayıs avrupa erkekler artistik jimnastik şampiyonası ve 21-24 avrupa ritmik jimnastik şampiyonasında olimpiyat kotaları var.

    yüzme:

    olimpiyata katılmayı garantileyen sporcularımız:
    erkekler 100 m kurbağalamada berkay ömer öğretir 59.54 yüzerek olimpiyat vizesi aldı. 21 yaşındaki genç sporcumuzdan bu olimpiyatlarda zor olsa da paris 2024’te madalya beklemekteyim.
    kadınlar 800 m ve 1500 m serbestte beril böcekler 15 yaşındaki bu kızımız avrupa gençler yüzme şampiyonasında her iki dalda da gümüş madalya kazandı. gelecek vaat eden sporcularımızdandır.
    kadınlar 200 m karışıkta viktorya zeynep güneş. ukraynadan devşirme sporcumuzdur. 2.12,40’lık derecesiyle olimpiyat vizesi aldı.
    maalesef başka sporcumuz olimpiyata katılabilecek dereceyi elde edemedi. belki b kategorisinden katılmayı başarabilen sporcularımız olabilir.
    yüzme başlığının alt kollarından su topu’nda ise milli takımımız henüz katılmayı başaramadı katılması da mümkün gözükmüyor. meraklısı için 14-26 ocak tarihleri arasında avrupa su topu şampiyonası var. milli takımımız orada mücadele verecek. şampiyon olimpiyat vizesi alacak.
    yüzme başlığının diğer alt kolları dalış ve artistik yüzmede katılan veya katılma ihtimali olan sporcumuz yok. meraklısına 30 nisanda olimpiyat elemeleri var katılan sporcumuz yok.

    karate:

    ilk defa bu sene olimpiyatlara alınan spor dalı ülkemizin dünyada söz sahibi olduğu spor dallarındandır. 6 nisan 2020 itibari ile dünya sıralamasına göre belirlenecek. karate federasyonu sıkletleri ile olimpiyat sıkletler farklı olduğundan sıkletlerindeki ilk 2 sıradakiler katılacak ilave kotalar için 8-10 mayıs’ta olimpiyat elemeleri yapılacaktır. 4 tane kota ise davetiye usulü belirlenecektir. günümüz itibari ile sporcularımızın durumu şöyledir:
    erkekler kata: ali sofuğlu 3. sırada kesin katıldı
    erkekler -67kg: eray samdan4. sırada sıralamadan katılamadı ama elemelerde şansı yüksek
    erkekler -75kg: erman ertemur9. sırada sıralamadan katılamadı ama elemelerde şansı yüksek
    erkekler +75kg: uğur aktaşşampiyon sporcumuzun katılması kesin.
    kadınlar kata: dilara eltemur 8. sırada sıralamadan katılamadı ama elemelerde şansı yüksek
    kadınlar -55 kg: serap arapoğlu şampiyon sporcumuzun katılması kesin
    kadınlar -61 kg: merve çoban 4. sırada kesin katıldı
    kadınlar +61 kg: meltem akyol 13. sırada sıralamadan katılamadı ama elemelerde şansı düşük

    neredeyse tüm sikletlerde katılım sağlama ihtimalimiz var.

    tekvando:

    madalya kazandığımız spor dallarından henüz servet tazegül’ün izinde bir erkek sporcumuz kota elde edemese de kadınlar da tüm sıkletlerde katılım sağlandı:
    kadınlar -49 kg: 2019 dünya üçüncümüz rukiye yıldırım

    düzeltme: let it rollun uyarısıyla kadınlar -57 kg: 2015-2019 dünya şampiyonumuz hatice kübra ılgın
    irem yaman ve hatice kübra ılgın federasyon sikletlerinde farklı sikletlerde olmasına rağmen olimpiyat sikletleri aynı olduğundan ikisi birden maalesef katılamıyor. irem yaman dünya sıralamasında 3. hatice kübra ılgın 5. olsa da son şampiyona da hatice kübra irem'i yendiğinden federasyon hatice kübra'yı gönderme kararı almış. keşke ikisi de katılabilseydi.

    kadınlar -67 kg: 2012 olimpiyat ikincimiz, 2016 olimpiyat üçüncümüz, 2017 dünya şampiyonumuz nur tatar
    kadınlar +67kg: 2019 dünya üçüncümüz nafia kuş.
    erkek sporcularımız için 24-25 nisan’da avrupa elemeleri var.

    okçuluk:

    henüz katılmayı garantileyen sporcumuz yok. fakat 20-26 mayıs’ta antalya’da olimpiyat elemeleri var. ayrıca 22-28 haziranda berlinde bir eleme daha var.

    judo:

    25 mayıs 2020 itibari ile dünya sıralamasına göre kotalar belirlenecektir. günümüz tarihi itibari ile kesinleşen veya katılma ihitimali olan sporcularımız:
    erkekler -60 kg: mihraç akkuş 37. sırada katılması zor görünüyor.
    erkekler -73kg: bilal çiloğlu4. sırada kesin katıldı.
    erkekler -85kg: vedat albayrak 3. sırada kesin katıldı.
    erkekler -90kg: mikail özerler 6. sırada kesin katıldı.
    kadınlar -48kg: gülkader şentürkkıta kotasından katılma ihtimali var.
    kadınlar -52 kg: irem korkmaz 32. sırada katılma ihtimali zor.
    kadınlar +78 kg: kayra sayıt 8. sırada kesin katıldı

    halter:

    30 nisan 2020 tarihi itibari ile dünya sıralamasına göre kotalar belirlenecektir. halterde erkekler için 7 kadınlar için 7 siklet olmasında rağmen ülkeler en fazla 4'ü erkek 4'ü kadın olmak üzere 8 halterci gönderebilecektir. her siklet için kontenjan 14'tür.

    badminton:

    1 ocak 2020 itibari ile dünya sıralamasına göre yapılan değerlendirmede
    sadece bayanlar tek de olimpiyat gediklimiz neslihan yiğit katılabiliyor.

    boks:

    13-23 mart’ta avrupa kıta elemeleri kota alamayan sporcular için ise 13-24 mayıs’ta dünya elemeleri var.

    atıcılık:

    erkekler 25m pistol özgür varlık
    erkekler 10m kavalı tabanca ismail keleş ve olimpiyat gediklimiz yusuf dikeç
    kalan kotalar için 23 şubat 3 mart, 6-20 mayıs ve 17-28 mayısta avrupa şampiyonaları ve avrupa olimpiyat elemeleri var.

    yelken:

    erkekler finn – 2016 olimpiyat 13. sü alican kaynar (dünya 9.su)
    çiftler 470- deniz çınarateş çınar (dünya 13.sü)
    kadınlar rsx: dilara uralp (dünya 36.sı)
    kadınlar laser: nazlı çağla dönertaşecem güzel (dünya 10.su)

    eskrim:

    18-19 nisan 2020’de avrupa elemeleri var. 2016 rio’da irem karamete olimpiyatlarda mücadele etmiş ve ilk turda elenmişti.

    bisiklet:

    yol yarışında 2 sporcu kotası elde ettik. 2016’da onur balkan ve ahmet örkenmücadele etmişti.

    kano:

    katılmamızın zor olduğu sporlardan meraklısına 15-17 mayıs 2020’de avrupa şampiyonası var. 2016’da devşirme sporcumuz lasma liepa 2 dalda yarıfinale kadar yükselmişti.

    hentbol:

    katılamadığımız spor dallarından birisi. meraklısına 17-19 nisan erkekler olimpiyat elemeleri, 20-22 mart’ta kadınlar olimpiyat elemeleri ve 10-26 ocak’ta erkeler avrupa şampiyonası var. milli takımımız katılmıyor.

    modern pentatlon:

    henüz katılmayı hak eden sporcumuz yok. 23-31 mayıs’ta dünya şampiyonası var. 2016’da kadınlarda ilke özyüksel katılmış ve 35. olmuştu.

    masa tenisi:

    henüz katılmayı hak eden sporcumuz yok. 22-26 nisan’da dünya, 8-12 nisan’da avrupa olimpiyat elemeleri var.

    kürek:

    henüz katılmayı hak eden sporcumuz yok. diğer kotalar henüz belli değil. 2016’da hüseyin kandemir ve cem yılmaz erkekler hafif sıklet çiftlerde katılmışlar ve 16. olmuşlardı.

    binicilik:

    yabancısı olduğumuz bu spor dalında kota elde eden sporcumuz bulunmamaktadır. 2016 yılında ömer karaevli katılmış 61. olmuştu.

    beyzbol, softball, hokey, golf, rugby, skateboarding, tırmanış, sörf, tenis, triatlon bize uzak şeyler zaten.

  • başlığı tam toparlayamasam da içerikte toparlıycam. burda kastettiğim genellikle devlet kurumları tarafından alınan haksız paralardır. bunlar kanunen legaldir ama vicdanen haksız alınan paralardır.

    - misal, motosikletlerden alınan köprü ve otoyol ücretleri. bunlar otomobillerle aynıdır ancak bir motosiklet bir otomobilin 4 te biri kadar yer kaplar. otoyola verdiği hasar da diğer motorlu araçlara göre çok daha azdır. buna rağmen devlet baba keser hesabı, ödetir paşa paşa otomobil geçiş parası kadar parayı.

    - yurt dışı çıkış harcı da buna örnektir. devletin, "sen yurt dışına çıkıyorsan sende para çoktur, az da bize ver hele" demesidir. hesapta legaldir ama haksızlıktır.

    - beynelmilel ehliyet mevzusu var örneğin. ingiltere'de 5.5 pound'a alınan belge, yurdumuzda turing kurumuna verilen yetki nedeniyle sadece o kurumdan verilebilmekte ve bunun için de 415 tl alınmaktadır.

    - pasaport bedeli de benzer şekildedir. avrupa birliği ülkelerinin, nerdeyse tüm dünyayı vizesiz gezmeye yarayan kıymetli pasaportları kuş kadar bedelle halka verilirken bizim her yere vize almamızı gerektiren pasaportumuz için 400-500 lira paralar alınmaktadır.

    bunları daha sayayım desem sayfalar dolar. hesapta hepsi legaldir bu masrafların ancak vicdanlara sığmayan, mantığı olmayan, ucubik paralardır bunlar. gün gelir de ödemeyiz inşallah bunları.

  • an itibariyle itü'de okuyorum. bilenler bilir; vadi yemekhanesinde şu fotoğrafı gösterirseniz, itü'yü bırakıp norveç'e gidip ilkokuldan itibaren eğitim hayatına atılacak arkadaşlarım var.

  • sahnenin amator otesi ve sacmaliktan ibaret olmasini geciyorum, siddeti ovmenin ve siradanlastirmanin nasil yapildigina ornek olabilir.

    yani mahalle arasinda bu kadar kalabalik iki grup birbirlerine karsi veryansin ediyor ve bu normal oyle mi? sundan zevk alan birinin herhangi bir yol ortasinda islenen cinayetten sikayet etme hakki olamaz.

    ayrica, agababalar asla one dusmez, kerizleri kirdirtirlar, bir de o sekilde ates eden iki topluluk olsa, karsi tarafa gerek olmadan hepsi birbirini vurur.

  • kettle'a bile bu kadar mutlu olan zavallı bir kadına amma iğrenç tepkiler gelmiş.
    bela okuyan olmuş, kocan ölsün diyen olmuş.
    dahi anlamındaki de'yi ayıramayan moronlar vurmuş da vurmuş.
    kötüsünüz lan. geberin.

  • hes santrali patlaması ile alakalı durmayan elim olay.

    siyasi ve duygusal faktörlerden uzak amatör olarak yaptığım araştırmalar gösteriyor ki; bozkurt ilçesin ezine çayı üzerine kurulmuş ebru regülatörü ve hidroelektrik santrali oldukça küçük. arkasında biriktirdiği su en fazla iki olimpik havuz miktarında. bu hes patlasa ya da kapakları açılsa, böyle bir suyun debisini ve yönünü ancak önemsenmeyecek kadar etkiler.

  • şiddetin bir başka çeşidine maruz kalmış merhume. dr olmam sebebiyle bir çok insanla karşılaşıyorum, ve maalesef erkeklerin hastalanan eşlerinden çok kolay vaz geçtiğine şahit oluyorum. kadınlar ise yıllarca yatalak eslerine sonsuz bir merhametle sahip çıkıp yanlarında oluyorlar. genellemeler hatalıdır evet vapurlar da tuhaftır hayat da

  • şu hayatta vücuda dair kıskandığım iki şey varsa; birisi yatar yatmaz uyuyan insan birisi de yiyip yiyip kilo almayan insandır.

    bu ikisinin formülünü istiyorum bu adamlardan işte.