hesabın var mı? giriş yap

  • oxford üniversitesi’ndeki ‘insanlığın geleceği enstitüsü’ (future of humanity ınstitute) araştırmacılarından katja grace’in başını çektiği bir ekibin raporuna göre:
    robotlaşma yüzünden kimler ne zaman işsiz kalacak?

    "uzmanlara göre yapay zeka 2027 yılında araç (otomobil, kamyon) kullanmada insanlardan daha başarılı olacak. farklı dillerden mükemmel çeviri yapma konusunda 2024’de insanları geçecek. 2026 yılında eksiksiz lise ödevleri yazabilecek. daha karmaşık görevlerin ise daha ileri tarihlerde gerçekleşmesi öngörülüyor. mesela yapay zekanın çok satan bir roman yazmasının 2049’da ve kendi kendine ameliyat yapmasının 2053’de gerçek olacağı tahmin edilmiş."

    *uzmanlara göre go oynayan bilgisayarlar 2028’de insanları yenmeye başlayacaktı. oysa alpha go yazılımı 2016’da güney kore go şampiyonu lee sedol’ü ve sonra da dünya go şampiyonu çinli ke jie’yi yendi. kısacası yapay zeka tahminlerden 10 yıl önce gelişti

    ilk robot doktor göreve başladı bile:
    https://m.sabah.com.tr/…robot-doktor-goreve-basladi

    nasa'nın mars'a yollayacağı robot doktor:
    https://youtu.be/cqpz5uwbf34

  • işleri zamanında ve olması gerektiği gibi özenli yaptıktan sonra ister yatsınlar ister erkenden mesailerini bitirsinler. böylesi iki taraf içinde daha mutlu ve kazançlı olur. akıl, mantık ve bilim bunu söylüyor.

  • bu ysk ağrıda 15 defa sayılıp her seferinde aynı sonuçla karşılaşılmasından sonra yırtık çuval bahanesiyle seçimi iptal eden ysk.

    bu ysk ankara da mahkemeye başvurulmasına rağmen bekletmeden mazbatayı veren ysk

    bu ysk hatay da akp itiraz eder umuduyla bekleyerek hatay büyük şehir belediyesinin mazbatasını vermeyen ysk.

    bu ysk yandaşçılık ve yalakalıkta en başı çeken ysk

    bu ysk onursuzluğun, vicdansızlığın, karaktersizliğin en üst seviyeye ulaşmış kişiler tarafında yönetilen ysk.

    ülke genelinde binlerce insanın gözünün içine baka baka sandığa elini sokan ysk

    bu ysk bu sikim ysk işte.

    edit: bu da gg ise napalım, bunca haksızlığa, ötekileştirmeye, yok sayılmaya gözümüzü kapatıp her şey toz pembe çok mutluymuşuz gibi övgü dolu entry ler mi girelim. biz de mi yandaşçılık yapalım.

  • hayvan gibi dürtülerine hakim olamayıp üreyenlerce linç edilen insanlardır. evladım parası yoktur, imkanı yoktur, sağlık sorunu vardır, ne bileyim denk gelmemiştir hayatını birleştirecek birisi, evlendiği kadında veya erkekte sağlık problemi vardır, çocuğu olmuyordur, borçları çoktur...

    bir gelecek bırakamayacağı bir can dünyaya getirmek istemiyordur. ulan hepiniz çocuğunuza iyi bir hayat vereceğinizden emin misiniz? o çocuklar büyüdüğünde iş aradığında, üç kuruş için sabahın beşinde metrobüs beklediğinde göreceğim sizi. evlatlarınız sizi nasıl anacak bekleyin bakalım.

    yemin ediyorum maymundan hallice yorumlar baştan aşağı hayvansal dürtü. birisi "soyumun devam etmesi için" demiş evladım sen kimsin? senin soyun devam etse ne olur etmese ne olur? sen olmasan dünya ne kaybeder olsan ne kazanır?

  • müşterilerden hala yüzsüzce para tokatlamaya devam eden şirket, ödemesi gereken parayı ise ödemeyeceğini söylüyor. böyle komedi görmedim, şimdi üyeleri bana maç yayını vermiyorsun ben de sana ödeme yapmam dese avukatları ile beraber binlerce insana taahhütünüz var icra yollarız diyecek olan araplar, kendi ödemesi gereken yükümlülüğe ise ödemeyeceğiz diyorlar.

  • tam tersi olsaydı hırsız ev sahibini öldürseydi 3-5 yıl yatar çıkardı ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırdı. neden 30'dan fazla sabıkası olanlara birşey olmuyor?