hesabın var mı? giriş yap

  • ege (5 yaş) anneannesinin evinin bahçesine tohum ekiyor.

    anneanne: al bakalım ege, bu mısırları toprağa yerleştir, büyüyünce ben ektim dersin.
    ege: vay canına hayatımda ilk defa bir şey ekiyorum!
    anneanne: afferin sana çok güzel ektin, şimdi de şu karpuz çekirdeklerini ek bakalım.
    ege: vay canına, hayatımda ilk defa ikinci bir şey ektim!

  • halk otobüsünde kulaklıkla kısık sesle müzik dinlerken, yanımda oturan elemanın beni dürtüp "ezan okunuyor" demesi.

    istifimi bozmadan ortama kulak kabartır gibi yapıp, "evet ezan okunuyor" diyerek kulaklığımı geri taktım.

    yolun geri kalanı boyunca bana yüzünü bile dönmedi. *

  • çıkışına haftalar kala bethesda, oyunun başlangıç tarihi olan ms 2330'a kadar neler yaşandığını anlatan bir zaman çizelgesi paylaştı.

    2050 - insanlar mars'a ilk defa indi. 2100 yılına gelindiğindeyse uzayda yaşayan insanlar vardı.

    2156 - insanlar, dünya'dan 4.37 ışık yılı mesafede bulunan alpha centauri'ye ulaştı.

    2159 - united colonies kuruldu.

    2160 - new atlantis 2161 yılında kurularak united colonies'in resmi başkenti oldu.

    2167 - solomon coe, cheyenne'e yerleşti ve ilk yerleşim yeri akila city'yi kurdu.

    2188 - coe, volii'yi freestar collective adında yeni bir ittifak kurmak için cheyenne ile birlik olmaya davet etti. freestar collective'in resmi kuruluşu 2189'da gerçekleşti.

    2194 - united colonies, clinic yıldız istasyonunu narion sisteminde bulunan deepala'nın yörüngesine konuşlandırdı. narion sisteminin tarafsız halkı bu durumu uc'nin sınırlarını genişletmek için bir girişimi olarak değerlendirerek uc'nin clinic'i uzaklaştırmasını talep etti. uc'nin bu talebi reddetmesinin ardından narion halkı yaptıkları bir oylama sonucu freestar collective'e katıldı ve ittifak, sistemi korumak üzere 2195'te harekete geçti.

    2196 - freestar'ın harekete geçmesine karşılık olarak uc, narion sistemine bir filo gönderdi ve freestar bu hamleye aynı şekilde karşılık verdi. narion savaşı böylece başladı.

    2216 - narion savaşı sürdükçe halk savaştan yıldı. sonunda uc ve freestar collective arasında 2216 yılında narion antlaşması imzalandı. ''settled systems'' tabiri bu antlaşmada resmiyet kazandı.

    2221 - freestar collective'in tüm vatandaşlarına hizmet eden elit bir güvenlik ve soruşturma gücü olarak freestar rangers kuruldu.

    2275 - sebastian banks tarafından constellation kuruldu. orijinal üyeleri arasında, tanınmış fizikçi chloe bao, sebastian'ın öğrencisi ve en genç üye aja mamasa, botanist ve uzay bitkileri uzmanı darius andris, zengin varis ve maceraperest bernadette laurent, eski kaçakçı everado gil ve son olarak biyolog ve doktor kadri toma yer alıyordu. constellation'ın üyelerinin ihtiyaçlarına nesiller boyunca hizmet edecek lodge, new atlantis'te inşa edildi.

    2305 - barrett, constellation'a katıldı.

    2307 - freestar collective, lunara sisteminde yer alan vesta gezegeninde tarıma başladı. 2308 yılında united colonies, dördüncü bir yıldız sisteminde koloni kurarak freestar collective'in narion antlaşması'nı ihlal ettiği iddasında bulundu. diplomatik görüşmeler sonuçsuz kaldı ve uc, vesta'yı kuşatarak koloniyi korumak üzere gezegende kalan veya bu amaçla sonradan gelen herkesi öldürdü. koloni savaşı böylece resmi olarak başladı.

    2310 - constellation, ilk eser'ini buldu ve arşivlerinde gizledi.

    2311 - yıllar süren çatışmaların sonucunda sivil ve askeri gemilerden oluşan bir freestar collective filotillasının cheyenne muharabesi'nde uc donanması'nın büyük gemilerini vurkaç taktikleriyle imha etmesiyle koloni savaşı fiilen sona erdi.

    2315 - freestar collective'in koloni savaşları sırasında sivil gemiler kullanmasına uc'nin yanıtının bir parçası olarak uc vanguard kuruldu. vanguard, united colonies'ı ve çıkarlarını korumaya ant içmiş sivillerin kendi gemileriyle oluşturdukları uc sivil donanmasıydı. bu hizmetin nihai ödülü ise united colonies vatandaşlığıydı.

    2319 - sarah morgan, uc navigator corps'un en genç yöneticisi oldu ancak bu birimin 2320 yılında kapatılmasıyla bu pozisyonda uzun süre bulunamadı. amaçsız kaldığı hissine kapılan ancak eğitiminden yararlanmaya hala niyetli olan morgan, constellation'a katıldı.

    2321 - settled systems'ın önde gelen yıldız gemi üreticilerinden stroud-eklund'un sahiplerinden biri walter stroud, constellation'a katıldı ve constellation'ın ana finansörü oldu.

    2322 - eski crimson fleet korsanı vladimir sall, constellation'a katıldı.

    2325 - sarah morgan constellation'ın başkan vekili oldu.

    2325 - teolog matteo khatri, constellation'a katıldı.

    2326 - barrett, constellation arşivlerinde orijinal eser'i buldu ve özel bir nesne olduğunun farkına vardı.

    2326 - sarah morgan'la aylar süren yazışmaların ardından yetenekli bilim insanı noel, constellation'a davet edildi.

    2327 - freestar ranger sam coe ve kızı cora, constellation'a katıldı.

    2328 - andreja, constellation'a katıldı.

    2328 - barrett, constellation'ı starstation l-868'i satın almaya ve derin uzay tarayıcısı olarak modifiye etmeye ikna etti. istasyona ''göz'' adı verildi.

    2330 - starfield başlar.

  • sözlükte sıkça firmaların abonelik sözleşmelerini feshetmemek için çeşitli bahaneler uydurmaları ve bundan dolayı yaşananlarla ilgili başlık açılıyor. belki bu entry bu anlamda birilerine yardımcı olur.

    işin çok fazla hukuki detayına girmeden anlatacağım. ilk bilmeniz gereken şey burada kastedilen abonelik ticari olmayan bireysel aboneliktir. bunu söyleme nedenim ticari/kurumsal aboneliklerin ve dolayısıyla onların feshinin ticaret kanunu hükümlerine tabi olması. aman buraya dikkat, eğer bu kesime dahilseniz aşağıdaki kurallar sizin için geçerli değil.

    eğer bireysel olarak diyelim bir telefon hattı bir tv aboneliği yaptınız ve bunu feshetmemek için karşı taraftaki firma kırk takla atıyor. yapmanız gereken şeyleri sıralıyorum.

    - firmanın müşteri hizmetlerini arayıp feshetmek istediğinizi dile getirin.

    - sizden faks isteniyorsa faksla talebinizi yazılı olarak belirtilen numaraya iletin ve ulaştığına dair faks raporunu alın saklayın. (kanunda kalıcı veri saklayıcısı da kabul ediyor ama o kısmı hala karışık)

    bu kadar. firma bu saatten sonra ben fesih talebini kabul etmiyorum deme hakkına sahip değil, kanuni sürelere uygun olarak fesih talebini yerine getirmek zorunda. peki bunun dayanağı nedir? 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un abonelik sözleşmelerini düzenleyen 52. maddesi ve özel olarak da 4. fıkrası. kanun metnini de faydalı olur düşüncesiyle aşağıya kopyalayacağım.

    "peki iyi güzel anlatıyorsun da işler öyle yürümüyor avukat kardeş, adamlar bildiğini okuyor" dediğinizi duyuyorum. doğrudur bunu yapanlar da var. o saatten sonra da yapacağınız oldukça etkili ve sizi çok da yormayacak şeyler var.

    bunlardan en etkilisi hangi sektöre aitse o sektörün düzenleyici kurumuna bu konuda şikayette bulunmak. en hızlı ve baskı yaratan yol budur. eğer digitürk'se rtük'e, turkcell'se bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu(btk)'ya başvurursanız sorununuzu çözmekle kalmaz, o firmanın yaptığı usulsüzlükle ilgili başının cidden ağrımasına neden olabilirsiniz.

    diğer bir yol ise sektör farketmeksizin gümrük ve ticaret bakanlığı'nın bulunduğunuz il müdürlüğü'ne yine aynı dilekçe ile başvurmaktır. burada da dilekçenizi derhal işleme alıp 15 gün gibi bir süre içinde firmaya iletiyorlar ve gerçekten etkili çözüm sağlanıyor.

    yukarıdakilerle çözüm sağlayamıyorsanız en son yol da tüketici sorunları hakem heyetleri ya da tüketici mahkemeleri'ne başvurulabilir. ama yukarıdaki iki yöntemle işinizi rahatlıkla çözeceğinizi düşünüyorum.

    aşağıdaki linkten tüm kanuna ulaşabilirsiniz. konuyla ilgili madde ise 52. maddenin 4. fıkrası.

    http://www.resmigazete.gov.tr/…13/11/20131128-1.htm

  • ben de bazen pahalı olduğunu bile bile alamayacağım ürünlerin fiyatını soruyorum. geçen borusan otomotivde bmw x6 nın fiyatını sormuştum mesala. ayıp mı ? alamayacaksam bile kaça alamayacağımı bilmek hakkımdır.

  • mustafa sandal'ın albümleri milyonlar sattı, kendisi kaç albüm satabilmiş acaba?
    ayrıca mustafa sandal o hit şarkıları 10-20 sene önce değil şimdi yapsa görürdün youtube'da da spotify'da da kim fazla dinleniyor.

  • sevildiğine bi türlü ikna olamayan, dünyanın kendi etrafında dönmesini isteyen, seansı bitip de psikoloğun başka hastayla görüşmesini kabullenemeyen ve bu durumda bile kendini aldatılmış hisseden kişilik.

  • röportajında benim gibi kekeme olduğunu fark edince içim ısındı çocuğa. bilmeyenler için biz kekemeler, bazı kelimeleri söyleyemeyince elimizi kolumuzu oynatarak o kelimeyi söylemeye çalışırız. bazen söyleyene kadar nefessiz kalırız. bu tür hareketler kekemeliğin sebep olduğu bir çeşit tik. herhangi bir rahatsızlığı yok çocuğun, sadece bazı kelimeleri söyleyemiyor, takılıyor ve istemsizce tik oluşuyor.

    gururumuzsun, başarılarının devamını dilerim.