hesabın var mı? giriş yap

  • yaşlı bir adam olarak kızamıyorum bu gençliğe. oturarak yolculuk etmek isteyen yaşlılar, kendilerine daha iyi bir toplu taşıma hizmeti sunabilecek politikacıları seçselerdi şu anda oturarak veya bugün olduğundan daha rahat konumda yolculuk ederlerdi.
    bu gençlik de yaşlandığında ayakta kalacaksa, bütün bunların kendi tercihlerinin sonucu olduğunu bilmeli elbette.
    tepki gösterilmesi gerekene göstermeyip, sonra da mızırdanmamalı kimse.

  • boeing firmasının bugün radisson sas otelinde yaptığı sunumla bizlere (bkz: itü uçak) tanıttığı uçaktır. tam adı boeing 787 dreamliner, sloganı "a new airplane for a new world". dreamliner ismi dünya çapında yapılan anket sonucunda seçilmiş. ilk sipariş 50 uçak ile japonya'nın ana (all nippon airways) havayoluna ait. üretime 2007 yılı başında başlanması ve 2007 yazında ilk uçuşun gerçekleşmesi planlanıyor. teslimat ve ilk siparişin sahibi all nippon airways'te servise girmesi için planlanan tarih 2008 ortası. uçağın motorları için iki firma ile anlaşılmış, rolls-royce ve general electric. şuan için hazır olan motor alternatifi rolls-royce tarafından dreamliner için tasarlanan trent 1000 isimli motor, ilk uçuş da bu motor ile yapılacak. general electric'in genx isimli motoru ise henüz hazır değil. 787 üç değişik modelden oluşan bir aile, bunlar 787-3, 787-8 ve 787-9. özellikleri ise şunlar:

    787-3 yolcu kapasitesi: 290-330 (iki sınıf)
    uzunluk: 57 m
    kanat açıklığı: 52 m
    menzil: 5550 - 6500 km
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 164000 kg

    787-8 yolcu kapasitesi: 210-250 (üç sınıf)
    uzunluk: 57 m
    kanat açıklığı: 60 m
    menzil: 14800 - 15700 km
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 216000 kg

    787-9 yolcu kapasitesi: 250-290 (üç sınıf)
    uzunluk: 63 m
    kanat açıklığı: 60 m
    menzil: 15900 - 16300
    hız: 0.85 mach
    max. kalkış ağırlığı: 245000 kg

    en büyük rakibi thy'nin de tercih ettiği airbus a330 olduğundan a330-200'ün de özelliklerini vermekte fayda var,

    a330-200 yolcu kapasitesi: 293 (iki sınıf), 253 (üç sınıf)
    uzunluk: 58.8 m
    kanat açıklığı: 60.3 m
    menzil: 12500 km
    hız: 0.86 mach
    max. kalkış ağırlığı: 233000 kg

    boeing'in 787'yi pazarlamak için öne çıkardığı özellikler ise şöyle: uçakta çokça kullanılan yorulma ve korozyona dayanıklı ileri teknoloji ve düşük ağırlıklı kompozit malzemeler. daha sessiz, çevreyi daha az kirleten daha yüksek verimli motorlar. ileri hava temizleme sistemi ile kabin içi yüksek hava kalitesi ve nem, %8 daha fazla oksijen. geniş kabin ve koridorlar (787 de a330 gibi çift koridorlu), a330'dan 38 cm daha geniş kabin. airbus a350'ye göre %65 daha büyük ve elektronik olarak karartılabilen kabin pencereleri. ileri teknoloji ışıklandırma sistemi ile kabin içerisinde gece veya gündüz ortamı yaratılabilmesi. daha büyük kabin içi baş üstü dolapları. a330'a göre %40 daha az bakım maliyeti, daha az bakıma ihtiyaç duyulduğundan 12 yıllık periyod içerisinde 100 günlük uçuş günü kazancı. airbus a350'ye göre %10 daha az işletme maliyeti. a330'a göre %20 daha az yakıt sarfiyatı.

    boeing bu uçağın pazarda rakibi olarak gördüğü airbus a330'dan (ki çok doğal, çünkü kapasite, boyut ve performans olarak çok yakın uçaklar) özellikle maliyet bakımından çok daha iyi olduğunu öne sürüyor fakat %40 daha az bakım maliyeti ve %20 daha az yakıt sarfiyatı taahhüt etmeleri biraz fazla iddialı. henüz üretimine bile başlanmamış bir uçak hakkında konuştuğumuz için boeing'in bu iddialarının gerçekliğini uçak üretildikten ve havayolu şirketkerinde kullanılmaya başlandıktan sonra görebileceğiz. ancak şüphesiz ki oldukça ileri bir teknolojiye ve çok etkileyici bir iç dizayna sahip. özellikle kabin içi dizaynı olarak tüm rakiplerini geride bırakması zor olmayacak gibi gözüküyor.

    boeing, 787 dreamliner için 35 faklı havayolu şirketinden 350'si kesinleşmiş toplam 393 sipariş almış durumda. uçağın fiyatı ise modeli ve faklı varyasyonlarına göre 132 ile 150 milyon $ arasında değişmekte.

  • twitter binasına elinde lavabo ile girmesinden belliydi temizlik yapacağı. ama çok hızlı bir başlangıç yapmış

  • genelleme yaparsak bayanlar futbolla ilgilenmez. ama dünya kupası, avrupa şampiyonası veya şampiyonlar ligi maçları olduğunda uzaktan da olsa muhabbete katılmaya çalışırlar. az önce şampiyonlar ligi kura çekimi ile ilgili olarak işyerimdeki bayanların konuşması:
    nazife- fenerbahçe'ye roma çıkmış
    ben - kızım hangi internet sitesine bakıyorsun sen, chelsea çıkmış.
    nazife- hangi ülkenin takımı o?
    ben - ingiltere.
    şeyda - roma da ingiliz takımı mı?
    ben - yok ebesinin örekesi ali sami
    şeyda - ne?
    ben - kızım roma italyan takımı ama fenerbahçe'ye ingiliz takımı chelsea çıkmış. italyan takımı roma çıkmamış. hem roma italya'da bir şehir.

    bu sırada bayanlardan biri olan melike telefonda birisine anlatıyor.
    melike - fenerbahçe'ye italya'dan bir takım çıkmış çelsi'miymiş neymiş adı

    baba kurtarın beni allaaaşkına ya!

    "hacım nerde sizin şirket, ben gelir anlatırım onlara ofsaytı" diye mesaj atacak suserlere peşinen edit: ablalar 40 yaş üstü, geçimsiz, bekar ve kapıdan yan geçiyorlar.

    düzeltme 2: her bitli baklanın bir kör alıcısı varmış hakikaten

  • özet: yolcu telefonu uçağa binmeden önceki bekleme yerinde bırakmış. uçaktan inip almasına izin vermemişler. bir arkadaş gelip alacak getirecek demişler onu da yapmamışlar. sonra yolcuya bir şekilde kapıyı açmışlar, uçaktan inip telefonu almış ama bu sefer de uçağa geri binememiş yasakmış.

    edit: özetleme tekniğimi soranlar, mit'den geçen hafta yayınlanan "from sparse to dense: gpt-4 summarization with chain of density prompting" makalesini okuyabilir.

  • diziyi izleyen çocukların yarısından çoğu reklamcı olmak istedi, olanlar hala ruhsar'ı bulamadı. akıldan çıkmak bilmeyen kayıp gençlik...

  • bir teyzenin hasta kocasının canının muz çekmesidir.

    az önce annemle birlikte markete gittim. hasta olduğum için yiyebileceğim bazı şeyler vardı onları aldım. kasada bir teyze kasiyer kızla konuşuyordu. "hasta da, canı çekti çok" diyordu.

    kasiyer kız da "teyzecim o zaman tuvalet kağıdını bırak, ya da muzu bırak" diyordu.

    1 tane muz ve tuvalet kağıdı almış.

    1 muz ve tuvalet kağıdı.

    elinde 25 kuruş kalmış.

    beğenmeyip de yemediğimiz o muzlar var ya. onlardan 1 tane sadece. kocası hastaymış ve canı çekmiş...

    alamayacaktı muzunu. ya da tuvalet kağıdını.

    ama alabildi. çünkü onun duasını almak bana nasip oldu.

    belki senin duan da bana şifa verir teyze? otomatik kapıdan korktun ya teyze, geçemedin ya oradan...

    ben eve gelince ağladım biliyor musun?