hesabın var mı? giriş yap

  • "sözlüğün geldiği noktaya bak" dedirten bir içeriği haiz başlık. söz konusu kişinin yaşamı boyunca zihninden geçenlerin ve ruh halinin yanına yaklaşamayacak ve hayal dahi edemeyecek herifçioğulları kendi kendilerine eğlenip durmuş. bir kişi de araştırıp doğrusunu öğreneyim, yazayım dememiş. neyse ki artık pek şaşırmıyoruz böyle şeylere. teşekkürler kutsal bilgi kaynağı.

    yukarıda mbah gotho olduğu yazılmış fakat yanlış bilgi, mbah gotho bilinen bir çok yaşamış idi ve keşiş değildi. eğer doğum tarihi doğruysa (1870 ile 1880 arası), 2017'de 140'a yakın bir yaşta öldü.

    üstadın adı bua lohitdi imiş. luang ta maha bua veya ajahn maha bua olarak da biliniyor. taylandlı theravada budizmi geleneğinden gelen bir orman keşişi. 1913 doğumlu, 2011'de 98 yaşında ölmüş. ancak bir iki yerel kaynakta hala yaşadığı ve 109 yaşında olduğu yazıyor ki bu da muhtemelen uydurma. bulabildiğim diğer thai dilindeki kaynaklar vidyodaki kişinin bua lohitdi olduğunu ve 2011'de ölmeden önce çekildiğini doğruluyor. yani iki-üç gündür viral olan söz konusu vidyo epey eski ancak yeni yayınlanmış.

    bu arada unutmadan: (bkz: teravada)

    tayland orman geleneği'nde (bkz: thai forest tradition) bilinen ve pek saygı duyulan bir keşiş imiş. sağlığında büyük bir öğretmen (ajahn) olarak kabul edilmiş. kendisine aydınlanmış anlamında arahant da deniyor. theravada budizmi'ne büyük katkıları olmuş bir düşünür.

    kısa bir araştırma sonucunda üstadın bildiğimiz bir çileci pratik ortaya koyup koymadığı hakkında bir bilgiye erişemedim, kaldı ki zaten gizli saklı icra edilen ve pek göz önünde yapılmayan bir şeydir. budist bir rahip olması hasebiyle zaten uzun yaşamış olmasını anlıyoruz az çok (gerçi o kadar da uzun yaşamamış). görüntüler kuvvetle muhtemel lohitdi'nin sokushinbutsu denemesi sırasında hasbelkader kaydedilmiş.

    (bkz: sokushinbutsu)

    sokushinbutsu hinduizm ve budizm'de görülen tabiri caizse bir kendini mumyalama girişimidir. bazı çileci sadhu'lar, yogi'ler veya budist keşişler belli bir yaşa geldiklerinde beslenmeyi neredeyse bırakırlar, zamanlarının çoğunu derin bir meditasyon halinde geçirirler ve vücutlarını arındırarak kendilerini mumyalarlar. doğu geleneklerinde bu; yaşam ve ölüm döngüsünün gerçekliğini kavramaya ve bu döngüden azade olmaya yarayan, derin bir felsefi ve psikolojik altyapısı olan saygıdeğer bir pratiktir.

    muhtelemen üstad sokushinbutsu orucundaydı ve bir noktada ya hastaneye ya da yakınlarının evine alındı, o sırada kaydedilmiş görüntüler belli ki yıllar sonra birilerinin eline geçmiş ve servis edilmiş. internette nasıl öldüğüne dair bir şey bulamadım, fakat kendisine atfedilmiş bir web sitesi var, orada yakıldığı yazıyor. sokushinbutsu'yu tamamlayanlar yakılmazlar, dolayısıyla eğer üstad böyle bir girişimde bulunduysa muhtemelen yarıda kalmış. yakınlarından biri son zamanlarında oruçtan vaz geçmesini sağlamış ve hastaneye yatırılmış olabilir.

    http://www.luangta.eu/site/index.php

    https://en.wikipedia.org/wiki/ajahn_maha_bua

    p.s. eğer vidyoları yayınlayan taylandlı abla güncel olduğunu kanıtlayarak yeni bir vidyo eklerse, tayland basınının bile söz konusu kişinin kim olduğu konusunda yanıldığını göreceğiz. buna rağmen yine de üstadın içinde bulunduğu durum öylece tiye alınacak bir mevzu değil, onu da bir sabitlemiş olalım.

    üç sayfa entri boyunca hayal dahi edemeyecekleri bir zihin ve bilinç yapısının ortaya koyduğu felsefi bir pratikle kendince dalga geçen herifçioğullarına rağmen, açıklığa kavuşturanlar bugün de sona erdi. aklınızdaki perdelerin inmesi ve derin uykularınızdan uyanmanız dileğiyle.

    hoşçakalın.

  • amed kürtçe değildir. bizansın diyarbakır şehrine verdiği isim olan amida'dan gelmektedir. diyarbakır ise diyar-ı bekr'den türemiştir. buraya yerleşen arap kabilesi bekrler sebebiyle doğu halkları bu şehre diyarbekir derler.

    bazı lümpenlerin farklılıklarını belirtmek için ne yapacaklarını şaşırdıklarından dolayı, tıpkı pekaka-pekeke, nevruz-newroz gibi kendilerine sahte sembol üretmek isteyen andavallılar, cumhuriyet zamanı, ismi diyarbakır olarak değişen şehre önce diyarbekir demek için diretmişler, bu ismin tarihçesi de kürt milliyetçilerini rahatsız ettiği için (öyle arap marap ters işler bunlar) bizansın kullandığı ismi tarihin tozlu yapraklarından çıkartıp kendilerine sembol olarak seçmişlerdir.

    kürt halkı da dahil olmak üzere bölgenin yerel halkı hiçbir zaman şehri amida olarak bilmemiştir. kaldı ki, diyarbakırı hint-aryan kavmi olan kürtler değil sami kökenli kavimler kurmuştur. kürtlerin iran üstünden buraya göçmeleri çok sonraya denk gelir. eee, peki neden o zaman ?

    küçük bir tüyo amida'nın kökeni neyse pkk'nın kökeni de orasıdır. işte o yüzden !

  • yaptigim bir arastirmaya gore (ciddi ciddi insanlarla oturdum konustum "*nudge* ya bişi sorucam eglenceli bi geceden eve donunde bi mutsuzluk cokuor mu sana da" seklinde 15 kisiye sordum... sonra baktim yüzdeye vuramiyorum 5 kisiye daha sordum yuvarlak hesap oldu) insanlarin yüzde 75 i (yani 20 kisinin 15 i) eglenceli bir geceden sonra eve geldiklerinde eger hemen yatip uyumazlarsa, inanilmaz bir mutsuzlukla karsilasiyorlar..

    boyle sanki içini pirçik pirçik bir şeyler edermiş gibi, inanilmaz bir yalnizlik, inanilmaz bir dram.. o an yaninizda savaş ay olsa, handy cam'i ile "nasil bir geceydi" diye sorsa, kisik sesi ile korkutsa, o derece..

    nette arastirdim, boyle dandik bir seyin arastirmasini yapan bir tek kendimin oldugunu farkettim.. ota boka sendrom bulan insan oglu, bu tarz bir mutsuzlukla kimse hastaneye gitmedigi, direk yatip uyudugu için bir ad bulamamis..

    ben buna izmir sendromu demek istiyorum arkadas.. maksat sehrimin adi yürüsün.. paris sendromu var, kudus sendromu var, stockholm sendromu bile var niye izmir sendromu olmasin.. bu da ilime, ilçeme bir hizmetimdir.

  • tsk'nın 30 yılda tankla uçakla füzeyle yapamadığını ışid 30 günde toyota pikapla yapmıştır.

  • “pirim” yazan, üç nokta yerine iki nokta ile cümleyi bitiren, “falan” diyen bir ceo'nun verdiği cevap. üstelik hacettepe'de master yapmış. muhtemelen aynı bir durumda mahalle bakkalının vereceği tepki şu metinden daha usturuplu olurdu. durumu toparlama şansı varken çok daha kötü hale getirmiş. tam bir streisand etkisi olacak.*