hesabın var mı? giriş yap

  • sınır dışı edilsin. bizim de karımız, kızımız, annemiz var. huzuru bozan her sığınmacı sınır dışı edilsin. ülkendeki durumdan kaçıp buraya gelip “sığınıyorsun”. edebinle otur.

  • vatan haini değilseniz korkulacak bir şey yok deniyor da, kardeş, dünyanın hiçbir yerinde vatan haini kalıbı bu kadar muğlak olmamıştır. cb'ye hede hödö desek içeri alınacak kıvamdayız şuan.

    düşünsene ajan değislin, hain değilsin, terörist değilsin ama iktidara en ufak laf edersen vatan haini ilan edilebilirsin. kimse de edilemeyeceğinin garantisini veremez. o noktada değil mi iş? ben mi paranoyaklık yapıyorum?

  • benim de gözümde sihir dünyasını yönetmede maalesef başarısız karakter.

    bunun en büyük nedeni, harry potter sürecinden yıllar öncesini konu alan fantastik canavarlar film serisi. hem de 3 adet film. olmasın demiyorum olsun ama en büyük hata şu;

    1- filmin ana temasını newt scamander ve fantastik canavarlar etrafında döndürme.
    2- madem böyle bir giriş yaptın, neden filmin akış yönünü grindelwald ve sihir dünyasına yaşattıkları durumuna çeviriyorsun.

    bir kere, fantastik canavarlar kitabı ile tamamen farklı bir dünya, grindelwald - drumstrag ve gellert'ın kuzey avrupa ülkelerindeki vahşeti tamamen ayrı bir konu ve elbette grindelwald-dumbledore düellosu. neden bunlar çorba edildi?

    harry potter gibi bir fenomen yaratmışsın. elbette dünya çapında fanlar bir dolu spinoff seriler istiyor. hem ticari açıdan hem de beklentiler sebebiyle bunu yapmak fazlasıyla mantıklı. peki soruyorum rowling abla, neden fantastik canavarlar? spinoff film serileri yapılacak o kadar çok konu var ki? belki tek film, belki seri. aklıma gelenler;

    1- elbette lord voldemort'un doğumu, hogwarts'a gelişi, öğrenimi, arnavutluk'a gidişi, iyice karanlık sanatlara bulanması, hortkulukları yaratması. harry potter serisinde bile üstü kapalı bir şekilde, gücünün "öncesinde" en yüksek olduğunu dönemde sihir dünyasına neler yaşattıkları, önüne geleni öldürmesi...vs. kitapta bunlar birkaç satırla geçiştiriliyor. son olarak potter ailesini öldürerek seri noktalanabilir. bu kadar can alıcı bir konunun spinoff yapılmaması çok ilginç.

    2- hogwarts'ın kurulması, kurucuların gençlikleri ve hogwarts'ın ilk yılları. godric ile salazar'ın anlaşmazlığı. safkan takıntısının eğitime ilk yansıdığı zamanlar.

    3- benim şahsen çok merak ettiğim, diğer büyücülük okullarının kurulması ve tarihleri. pottermore sitesinde bununla alakalı birçok içerik mevcut lakin bunların spinoff yapılması en büyük isteğim.

    4- grindelwald - dumbledore gençlik dönemleri, ilişkileri, öncesi ve sonrası, mugglelara hükmetme düşünceleri, dumbledore'un daha sonra gellert'ın gerçek yüzünü görmesi ve efsanevi düellollarına kadar geçen süre.

    5- daha çok hogwarts temelli büyücü alemi değil de, büyücülerin ev ve sosyal yaşamlarına dair bir spinoff serisi de hoş olabilirdi. bunun için en büyük şans ise lord voldemort alt edildikten sonra büyücülük dünyasının tekrar kötülüklerden arınması ve kendisini toplaması dönemini anlatabilirdi. harry -hermione-ron üçlüsünün hayatlarından kısa geçişler, iş hayatları, sosyal hayatları...vs.

    6- ve elbette ölümcül kutsallar ve peverell ailesinin (yani kutsallara sahip 3 erkek kardeş) onlara sahip olma hikayesi ve özellikle yenilmez asanın kanlı el değiştirme tarihinden birkaç kesit.

    bunlar aklıma gelen, fanlar tarafından hemen benimsenecek ve merak düzeyi daha yüksek spinoff fikirleri... neden fantastik canavarlar, neden?

  • ?'özcan deniz "woody allen'ın kıskanacağı bir film çekmek isterim" demiş. woody allen'ın haberi olacağı bir film çeksen yeter be abim.

  • gazinolar devrinin meşhur assolistlerinden sevim tuna anlatıyor:

    "izmir'den ankara ’ya geldim. çok da gencim. bir gazinoda programa çıkıyorum. bayanlar matinesinde bazı bayanlar beni evlerine çaya davet ettiler. çıktım yola, aaa !.. adresi almayı unutmuşum. sadece 17 no'lu apartman olduğunu biliyorum. bir de dere lafı aklımda kalmış... nasıl olsa şöför bilir diye atladım taksiye...

    - şeye gidicem, dedim, hani dereli falan bir semt var ya... şöför babacan bir adam... şöyle bir baktı aynadan gülümsedi.

    - bentderesine mi?

    - evet oraya 17 numaraya gidicem.

    şöför yine aynadan bakarak konuştu.

    - yeni mi geldin sen ?

    bende gazinoyu kasdediyor diye cevapladım.

    - evet bir ay oldu başlayalı.

    - daha önce neredeydin ?

    - daha önce izmir de çalışıyordum.

    biraz daha gittik, yine sordu.

    - müşteri nasıl, kalabalık oluyor mu ?

    gazinodaki program tuttuğu için bende hevesli hevesli anlattım.

    - oooo, müşteri kum gibi kaynıyor... herkes çok memnun...

    - memnun, iyi haaa ?

    - eee tabii bütün kadro müşteriyi memnun etmek için uğraşıyoruz.

    - ben epeydir gitmedim , fiyatlar nasıl ?...

    - ucuz ucuz... ucuz iyi yani.

    - sen çok kalıyor musun ?

    - ben yirmi dakika kalıp iniyorum.

    - yirmi dakika haaa... epeyce... bari geleyim bu akşam...

    - aaaa, gel bu akşam beklerim...

    söför şaşkın , ben geveze , anlata anlata geldik... aaaa bir de baktım ki acaip bir yerdeyiz.

    - neresi burası, dedim şöföre ?

    - bentderesi, dedi ...

    o zaman anladım ki ben aslında bülbülderesi'ne gidecekmişim ..."

  • --- spoiler ---

    6x10 da sun'ın zengin kızı olduğunu bir kez daha gördük. gerizekalı "im sorry" diye bir sayfaya kocaman yazacağına küçük küçük yazsana..sanki adada kırtasiye var. o konuştuklarının hepsini bir sayfaya sığdırırdım lan ben. defter bitince agacları oymaya başlarsın ama..

    --- spoiler ---

  • hoca derste başka birşeylerle ilgilenilmesinden, uyunulmasından vs nefret eden ve hemen dersten atan bir tiptir. bir gün en arka sırada uyuyan iki kişiyi yakalar. normalde o anlarda kükreyen ve bir üniversite hocasına yakışmayacak davranışlarda bulunan hoca öğrencilere sakince yaklaşır ve:

    - arkadaşlar sınıfı terk ediyorsunuz
    - off...

    -yaklaşık 30 saniye sonra-

    - arkadaşım duymadın heralde dışarı çıkıyorsunuz dedim
    - hocam kalkamıyorum
    - sebep?
    - ayağım uyuşmuş..!*

    eleman nasıl uyumuşsa artık kısmi felç geçirecek kadar kendinden geçmiş.

  • az önce muhtemelen uzun zamandır ettiği en güzel laf çıktı ağzından:

    " "türkiye'de ırkçılık yoktur!" türkiye'de ırkçılık olup olmadığına sen karar veremezsin kardeşim. bunu git çingene'ye, ermeni'ye sor, onlar söylesin sana türkiye'de ırkçılık olup olmadığını."

    helal olsun.

  • bir kiz bir erkek olmak uzere iki kardesin uvey annelerinden gordugu eziyeti konu alan nurseli idiz filmi.
    adeta kemalettin tuğcu eseridir (ki belki de oyle, bilemiyorum).
    oynayan kiz cocugu surekli agliyordu, gereksiz olarak aklimda kalan detaylardan biri.