hesabın var mı? giriş yap

  • ben de bu konuda mükkemmmel bir örnekle karşınıza çıkmak isterim. yıllar yılı ne tokalar, çoraplar, çamaşırlar, çakmaklar kaybettim, hiç de şaşırmadım. yalnız itiraf etmeliyim ki buzdolabının sebzeliğinin kaybolması, aziz dostlarım, zihnimi bir soru işareti yağmuruna maruz bırakmıştı. buzdolabının sebzeliği yahu, cidden ilginç.

  • amerikan psikoloji dernegi baskani lynn robertson' un the two sides of the perception adli kitabinda anlattigina gore sinestezinin nedeni; dogum sirasinda beynimizde bize bir yasam boyunca yeteceginden cok daha fazla sayida bulunan noron arasi baglantilarin normal insanlarda zamanla yok olurken, sinestetiklerde bu baglantilarin kalmasi.

  • kafa kesen, insan derisi yüzen, eroinle bir nesli zombiye dönüştüren katillere karşı girişilen operasyondur ancak ne kadar başarılı olur tartışılır.

    adamlar şehir sahibi olmuş, kitleleri maaşa bağlamış, devlet gibi örgütlenmiş yani.

    bu zamana kadar bunun gibilere karşı ordu tankla, topla önüne gelen kim varsa devirip neden harekete geçmedi dersiniz ?

    para konuşur da ondan. herkese para yedirince durum böyle laçkalaşıyor.

    paran varsa siyasetçi de satın alırsın, silahlı güç de, bu kadar basit ve bu kadar aşağılık bir durum.

  • biz buna psikolojide yetersizlik duygusu diyoruz. bu insanlar kendilerine değer vermiyorlar, hatta karşılarındaki insana da değer vermiyorlar ve sahte, abartılı, olağandışı bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. akıl sağlığı yerinde bireyler daha sade, minimal, temiz ve gürültüsüz bir şekilde sakince hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

  • 36 saat nedir ki be gülüm !!

    uni yıllarında çıktığım sonrasında beni terk eden hatun aradan 20 sene sonra facebook dan msj atıp,

    eeeee daha daha nasılsın bi tenem..

    yazdı.

    o an lokantada bol limonlu ve sarımsaklı kelle paça çorbası içiyordum.
    mesajı silip içmeye devam ettim.

    kendisi evlenmiş, boşanmış, iki tane boyum kadar oğlu olmuş ve bana " bi tenem" yazmış şivesini s.ktiğimin karısı.

  • bundan 3-4 sene öncesine kadar kulüplerin reklam vizyonu, bir tane sempatik yıldız yabancıyı çıkarıp "merhaba ben x, ben de zattiri kart kullanıyorum" dedirtmekti. yani kulübün tırt bi ürününü(kredi kartı, mobil hat vs.) pazarlama üzerine kuruluydu. son birkaç senedir beşiktaş (candaş tolga ışık pay sahibi sanırım) tırt bir ürünü değil, komple kulübü pazarlıyor mantıklı bir hamleyle.

    reklam çok başarılı olmuş. dedikleri gibi ortadoğu ve asya'da tv kanallarında yayınlanacaksa ve bu konseptte tanıtımlar devam edecekse büyük bir taraftar kitlesinin sempatisini kazanırlar.

    darısı başımıza.
    not: ulu elmander spor.

  • hakkında kitap mı yazsam, e-kitap yazıp satışa mı çıkarsam bilemediğim, ama şu ekonomik krizde en azından işin püf noktalarının bir kaçını paylaşarak iş bulmakta zorlanan insanlara ucundan fayda sağlamak istediğim sistem. (bkz: #88450567)

    google adsense'den çokça para kazanabilirsiniz. ne kadar çok? çok fazla, aylık 100.000 tl bile kazanabilirsiniz, vergi dairesi peşinize takılıyor ama kazandıktan sonra sorun değil değil mi?

    aşağıdaki kanallar vasıtasıyla size çokça para kazandırır adsense :

    - websiteleri ( benim kazandığım versiyon )
    - akıllı telefon uygulamaları
    - youtube

    mantık aynı, websitenize, uygulamanıza, youtube videolarınıza mümkün olduğu kadar çok ziyaretçi çekmeniz. ne kadar yüksek ziyaretçi sayısı o kadar çok reklam tıklaması, o kadar yüksek kazanç. basitçe böyle. detayları ve püf noktaları ilerleyen zamanlarda müsait oldukça bu başlık altına ekleyeceğim.

  • pek hoş degil galiba. bi hocamız var, şöyle demişti bi derste:

    - hiçbir mühendis bi başka mühendisle arkadaş, sevgili, eş olmamalı. hepiniz aynı boksunuz.

    ve bu 5 yıllık üniversite hayatımın bana öğrettiği en anlamli bilgi oldu.

    8 yil sonra gelen edit: tabii ki bu anlamli bilgiyi dikkate almadim ve tam bir muhendisle evlendim. hayat cok guzel.

  • siddet varsa eger, sokakta herkesin ortasinda o eniste denen adami tekme tokat dovmeyi gerektirir. hatta cop bidonlariyla tahta sopalarla. sonra da bi iki arkadasa bunu alin hastaneye goturun diyebilirsiniz. sonny reyis bize oyle ogretti. siddet yoksa kesik at kafasi yollanabilir enisteye. biz boyle gorduk babamizdan.

  • "eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı".
    bukowski