hesabın var mı? giriş yap

  • mayonez için hakem heyetine gitmek mi daha saçma , yemek sepetinin bu konuyu ciddiye alıp karşı dava açması mı daha saçma karar veremedim.!

    yarın birgün ayran yanına pipet gelmedi diye de pideciyi ağır ceza mahkemesinde yargılatmaz inşallah bunlar.

  • hakkında bu kadar az entry girilmesine şaşırdığım başlık.

    başlık sahibi arkadaşa teşekkür ederim ama fanboy olarak ben bile apple maps daha iyidir demiyorum yahu.

    evet bazı ufak tefek şeylerde iyi işler çıkartıyor ama genel olarak en iyisi demek en azından bugün için abesle iştigal etmektir.

    istanbul için konuşmak gerekirse açık ara yandex.navigator en iyisi

    adres arama, yol tarifi, hız sınırı, eds bilgisi, trafik bilgisi, çevrimdışı harita özelliği sunması, 3d modelleme, yol tarifinde yolda seyir halinde iken yolda gördüğümüz tabelalara göre yönlendirme yapması ve aklıma gelmeyen bir çok özelliği ile yandex gerçekten çok çok önde.

    google maps navigasyon olarak benim ikinci sıramda. uygulamanın çok karmaşık bir arayüzü var. bu uygulama esasen bir navigasyon olsa da aslında google'ın reklam kaynağı olduğu için harita reklam kaynıyor. siteleri bile otel zannediyor o derece. trafik bilgisi tutarlı, alternatif yol iyi ama bunları çok kötü bir arayüzle yaptığı için insanın eli gitmiyor. uydu görüntüsünün çamur olması da cabası.

    street view ve rehber özelliği ise rakipsiz. sırf bu sebepten dolayı telefonumdan asla silmiyorum.

    apple maps ise sadece apple telefonlarda çalışıyor olsa da arayüz olarak derli toplu. trafik bilgisi çok zayıf daha doğrusu neredeyse hiç göstermiyor ama nasıl doğru tahmin ediyor ben de bilmiyorum. yol tarifleri ise şöyle sorunlu örneğin yandex ve google, bağcılar esenler bakırköy yazarken apple maps k12 karabayır çıkışı gibi şeyler yazıyor. en önemli artısı navigasyonu başlat ekranı kilitle dönüşlerde açılıp sonra ekranı kapatır diyelim ki istanbul'dan bursa'ya gidiyorsun 98 km düz gideceksin navigasyon kilit ekrana geçer 10 km kala otomatik açılır ekran. arka planda hepsi çalışıyor ama kilit ekrana görüntüyü bir tek apple veriyor.

    sonuç olarak ben en iyisinin apple maps olmasını istesem de maalesef sıralamam

    1 - yandex
    2- google
    3- apple

    not: ben üç navigasyonu da sessiz konumda kullanıyorum bu nedenle değerlendirmemi buna göre yapıyorum.

  • gereksiz bir eylemdir.

    kaç yaşında insanlara anlayamayacakları şeyler anlatıp canlarını sıkmayın arkadaşlar. dinle ilgili bi konuşma olduğunda he he der geçersiniz en fazla nedir yani.

  • midem bulanıyor bu diziyi izlerken, içim kalkıyor, boğazım düğümleniyor. babam iki adım ötemde. kendisiyle gurur duyuyor, o da sevdi çünkü başka bir kadını, o da ikilemde kaldı. ama bırakmadı bizi, annemi ve senelerce yüzümüze vurdu bunu. gurur duyuyor babam, aşkını bizim için hiçe saymış. gurur duyuyor babam, 7 kızının evlilğe olan, erkeklere olan inancını güvenini sarstığı ve 30 yıllık karısının gururunu hiçe sayıp bunları söylediği için...

  • az önce konuşurken yeni neslin hiç bilmediğini farkettiğim olay.

    +sen üniversite sınav sonucunu nasıl öğrenmiştin?
    -gazeteden.
    +??!!
    -niye şaşırdın?
    +cidden nasıl öğrendin?
    -gazeteden diyorum ya...
    +manşet mi atmışlardı agrali miles şurayı kazandı diye...
    - ya ciddiyim... gerçi a tabii, siz görmediniz di mi o dönemleri? gazeteler ek çıkarırdı onun için.

    üzerinden yarım saat geçti, hala inandıramadım... dalga geçtiğimi düşünüyor. düşünüyorum da şimdi, üniversite, anadolu liseleri sınavı, hepsinde sabahın köründe gidip gazete bayiinin önünde sabahlamış insanlarla beraber ilk gelen gazetelere hücum etmek filan... şimdi gerçekten bana da pek inandırıcı gelmedi.

  • şerefsizliğin daniskası! evde kal diye ayak yapacaksın, mesajlar atacaksın insanlara, uygulamamızdan işlem yapın diyeceksin, şirinlik yapacaksın. sonra kendi çalışanın, timsah gözyaşlarını yüzüne vurunca adamı kovacaksın. özür dilemek yetmez. vodafone bedel ödemeli!

  • kürtajı yaptıracak kişi dışında kimsenin söz hakkı falan olmadığı eylemdir efendim. o bebek dediğiniz şey annenin vücuduna tamamen bağımlı bir varlık. anne olmazsa yaşayamaz ve sen de kalkıp anneye bu varlığı beslemek zorundasın deme hakkını nerden buluyorsun merak ettim. kısacası o varlığın anneden bağımsız bir "hayat"ı yok ki zaten bu hayat konusunda annenin daha üstünde bir makamın söz hakki olsun. ha varsa öyle bir teknolojiniz, 2 aylık fetusu anne karnından alıp başka yerde büyütebiliyorsanız, buyrun sunun kürtaja alternatif olarak. yoksa kesin sesinizi bi zahmet.

  • hürriyet internet sitesi güzel ifade etmiş bu cümleyi.

    "bu sözün ağırlığı türkiye'yi aşar" diyerek yorumlamışlar haberi. hakikaten de öyle.

    bu sözü kaldırmak çok kolay değil. enerji bakanı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı bu cümlenin ağırlığını hissetmeliler her an. ben bu ülkeye gerçekten inanamıyorum. ilahi takdir, iş bilmezliğin kamuflajı olmuş, çatal dillerde pelesenk olmuş. canlar gittikçe garabet diyarı türkiye'de rutin ölümlerin acısını tehlikeli bir biçimde normalleştiriyoruz.

    bir ülke düşünün, madenine dalgıçlar iniyor. başka yapacak yorum var mı ki?

    bir ülke düşünün madenine dalgıçlar iniyor.

    ve ekleme...

    muhafazakâr demokrat taife için rem'den gelsin...

    (bkz: using my religion)