hesabın var mı? giriş yap

  • hiç inandırıcı olmayan kaza.
    ulan kapı açılıp düştüyse 2 km sonra farkına varmazsın, hemen anlarsın, yani geri zekalı olsan anlarsın.
    araç renault kangoo model sanki. çocugun ordan düşmedi için kapının komple açılması lazım. ses çıkar, rüzgar gelir "aaaa kapı açıkmış" dersin, 2 km gitmezsin.

  • fransızca sınavı. resepsiyonist ve otel müşterisi arasında geçebilecek muhtemel bir diyalog yazılacak.
    - bonjour*
    - bonjour
    - parlez-vous anglais?*
    - yes
    ...
    (sivri zeka örneği gösterilerek geri kalan diyalog tamamen ingilizce yazılmıştır. bunu yazan eleman neden daha kolaya kaçıp direk "türkçe biliyor musunuz" diye sorup türkçe yazmamış bilemiyorum.)

  • romica iki dirhem bir çekirdek misafirlerini karşılar, iki küçük meleğin annesi rolündedir bu akşam, ege (4,5 yaş) ve ilay ( 2,5 yaş)'ı misafirlere hoşgeldiniz demeye teşvik eder.

    romica: hoşgeldiniz desene ege, bak misafirlerimiz geldi.
    ege: hoşgeldiniz, bize oyuncak getirdiniz mi?
    misafirler: ehi kem küm, yok getirmedik egeciğim, oo sizin de amma çok oyuncağınız varmış, annenizle babanız sizi çok seviyorlar galiba...
    ege (oyuncak getirmedikleri için bozuk) : hı hı.
    misafir: ay her yer oyuncak, babanın parası bitmiyor mu bu kadar çok oyuncak alınca?
    ege: yok, benim babam para mıçıyor!
    romica yüzünde acı bir ifade ile yerin dibine batar, ilay her zaman olduğu gibi son cümleyi tekrarlar da tekrarlar!
    ilay: para mıçıyorr, para mıçıyor, benim babam para mıçıyor!

  • evrenin dokusunu oluşturan uzay ve zaman...

    en gizemli kavramlar.

    uzay bir varlık mı? neden zamanın bir yönü var?

    uzay ve zaman olmadan evren olabilir miydi?

    geçmişe dönebilir miyiz?

    brian greene bizi newton’un uzayı ve zamanı değişmez gören anlayışından einstein’ın akışkan uzayzaman kavramına, kuantum mekaniğinin birbirlerinden çok uzaktaki cisimlerin davranışlarını anında birbirlerine göre belirledikleri “dolanık” uzayına doğru gerçekten de aydınlatıcı bir yolculuğa çıkarıyor. yani gerçekliğin, fizikçilerin gündelik dünyamızın hemen altında yatmakta olduğunu keşfettiği, yeni katmanlarına. evrenin dokusu aynı yazarın daha önce yayımladığımız evrenin zarafeti adlı kitabını tamamlar nitelikte.

    tanım:bir brian greene kitabı.

  • korkunun ecele faydası yok. 100 sene sonra ekmek yenilemecek artık bu kapıdan.

    “hangi müslüman peygamberi inkar eder de müslüman kalabilir?" cümlesini biri açıklayabilir mi? nasıl bir tespitse!!!

    edit: sabah mesaj kutuma baktım ciddi ciddi peygambere inanmanın imanın islamın şartı olduğundan falan bahsetmişler. merak etmeyin ben imanın islamın şartını sizden iyi biliyorum, o çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz kitabınızı da sizden iyi biliyorum.
    deizmi seçen kişinin peygambere olan imanını sorgulamada kullanılan cümlenin saçmalığına ve sonrasında yapılan tespite karşı ironi olarak sordum o soruyu. (bkz: tecahülü ârif)

  • sözelci halimle deneyde gördüğüm tek şey, suyun karıştırılmasıyla ortaya çıkan kinetik enerjiden elektrik üretilmesi.

    dalga mı geçiyor cern filan? ciddiyse çok daha kötü, lütfen dalga geçsin!

    edit: hayır bir de atomu parçalamak bu kadar kolay olmamalı :) düşünsene kahvede çay karıştırıyorsun, "hilmi abi, yine sağlam atom bırakmadın..."

    2. edit: kinetikten farklı atraksiyonlar varmış. tamam kardeşim vurmayın sözelciyiz dedik ya. çubuğa odaklanın :)

  • altta kalan kol karıncalanırsa çekin olum aptal olmayın.

    edit: “altta kalan kol karıncalansa da çekmem felç olsa da çekmem” gibi bir şeye cevaben yazmıştım.

  • zürafagiller üyesidir.

    zürafagiller diyince aklınıza çeşit çeşit hayvandan oluşan dev bir familya gelmesin, zira bu elit kulübün sadece iki üyesi var: biri bildiğimiz zürafa, biri de okapi denilen gizemli ve güzel canlı. kendisi, zürafanın bilinen tek akrabası. bilimsel adı da okapia johnstoni.

    uzaktan baktığınızda gerçekten atı andıran bir görüntüsü ve zebra bacakları olmasına rağmen dediğimiz gibi bir zürafagildir. orman zürafası veya kısa boyunlu zürafa denildiği de oluyor bu nedenlere göre.

    postu bitter çikolata renginde ve ışıkta bazen parlıyor, arka bacaklarının tümü ve ön bacaklarının bir kısmında zebralardakine benzer çizgiler var. bacakları zürafa kadar olmasa da uzundur. erkekleri boynuzlu, dişileri boynuzsuzdur. dilleri de ilginç bir şekilde mavi.

    dünyada sadece tek bir yerde yaşıyorlar: demokratik kongo cumhuriyeti. ülkenin kuzeyi ve doğusunu kaplayan ıturi yağmurormanı'nda varlıklarını sürdürmekteler. sayıları da bunun üzerine tahmin edebileceğiniz gibi, oldukça az. toplamda yalnızca 15-20.000 okapi yaşıyor. dolayısıyla soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

    otçullar kendileri; gündüzleri aktif olan ve ot, meyve ve mantar yiyerek geçimlerini sağlayan bu yavrucakların hemen hemen hepsi birer ıssız adamdır. yalnız yaşıyorlar ve genelde sabit bölge ve patikalarda geziniyorlar. bayağı bayağı karizmatik ve gizemliler anlayacağınız. hem de kimseye zararları yok.

    umarım ilerleyen zamanlarda soyları tamamen tükenmez ve dünya böyle bir güzellikten mahrum kalmaz. adeta bir tek boynuzlu at* statüsündeler gözümde.

  • adam kaydı dinlerken kafasının içinde ben bu hallere nasıl düştüm diye düşünüyor ama cevabı bulamıyor. kadının tek derdi etkileşim. bir gözü kamerada adama koala gibi sarılmış sürekli sarsıyor. o da içinden "kendine gel o kadar hazırlık yaptık bunun en az 1.000 beğeni 100.000 izlenme alması lazım" diye düşünüyor ama çabaları yetersiz.

    bu bir dramdır.