hesabın var mı? giriş yap

  • bu akşam saat 22:45 sularında dominos pizza'nın mecidiyeköy gülbağ şubesine pizza almak için gittim. mağaza müdürü olduğunu tahmin ettiğim sivil giyimli bir çalışan, pizzamın hazırlanmasını beklediğim süre içerisinde dik dik bakışlarıyla rahatsız etti. pizzayı alıp ödememi kredi kartıyla yaptıktan sonra dükkandan çıkarken arkamdan 'çok güzelsin bee! ' diye bağırdı. hiç dikkate almadan dükkandan çıktım evime doğru yürürken yaklaşık iki dakika sonra beyaz arabasıyla yanaşıp camı açtı ve adımı ve soyadımı söyleyerek 'seni facebooktan ekleyeceğim' diye bağırdı ve yoluna devam etti. adımı ve soyadımı kredi kartı slipinden aldığını düşündüğüm bu adamın dükkanına alışveriş yapmaya gelen ve ilk taciz edilen kadın olmadığımdan da neredeyse eminim. çalışanlarınızı seçerken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz?

    debe editi: (bkz: #60102536)

    son durum edit: dominos ile dünden beri yapılan telefon görüşmeleri sonucu, ellerinde görüntülerin olduğunu, şahsı tespit ettiklerini ve çalışanları olmadığını belirttiler. savcılık kendilerinden görüntü talep ederse paylaşacaklarını söylediler. ben az önce savcılığa gidip dilekçemi verdim. destek mesajlarının hepsine yetişemedim. teşekkür ediyorum herkese.

  • kim milyoner olmak ister yarışmasını izliyoruz, kişisel gelişim kitapları ile ilgili bir soru soruluyor. eşime;

    - ben de bir kişisel gelişim kitabı yazsam. diyorum. adını da "dipten zirveye" koyarım

    - yaz tabi, ikinci isim olarak da "hiç görmediğim yerler" dersin.

    - dip mi?

    - zirve!

    - kırıcısın

  • 7 sene boyunca evden ise, isten eve birakmak. adim servisciye cikmisti. ayrildiktan sonra da belli saatler arasinda krize girmeye baslamistim. birilerini isine veya evine birakmaliydim. iste o gun bu gundur servis cekiyorum. bekarim. evim ve arabam var. gidecegi yere kadar birakabilecegim kadin taliplilerimi bekliyorum. tesekkurler.

  • (bkz: world of warcraft)

    hadi hadi kıvırmayın.

    liseyi zorla bitirip zorla bir üniye girdiniz. 8 sene üniversiteyi uzattınız. hatun matun hak getire. raid aralarında 31 çektiniz.

    ama ingilizceniz gelişti demi haytalar.

  • yani sen diyorsun ki "beşiktaş'ın çıkıp kaybettiği maçları, galatasaray ve fenerbahçe'nin kazandığı maçları iptal edelim. böylece rakiplerimizin hakederek kazandığı altı puanı silelim. bu durum bizim fazla deplasman maçı oynamamızdan daha az haksızlık." çok muazzam bir akıl yürütme.

  • çok güzel ve mutlu bir video. imrendim doğrusu, çok tatlı tepki vermiş.
    benim babam istediğim üniversiteyi ve bölümü kazandığımda bile “boğaziçini neden kazanmadın” demişti.

  • android kullananların (ben de dahil) "günaydın!" demesini sağlayacak bazı özelliklerle gelecek yeni işletim sistemidir. beş tanesine bakalım:

    1) imessage'ı geri alma ve düzenleme
    gönderildikten sonra 15 dakika içinde imessage geri alınabilecek (karşınızdaki görmedi diye var sayıyoruz) ya da üzerinde düzeltmeler yapılabilecek.

    2) kilit ekranı geliştirmeleri
    temelde kilit ekranındaki saat, tarih, fotoğraf ve duvar kağıdı üzerinde değişiklikler yapma imkanı geliyor. birkaç farklı seçenek sunulacak. saat ve tarihin rengi, yazı tipi değiştirilebilecek. birden çok kilit ekranı oluşturulabilecek.

    3) paylaşılan galeri klasörleri
    bu, belirlediğiniz kişilerin fotoğraf yükleyebildiği ortak bir galeri deneyimi getirecek. fotoğrafları belli bir uygulama üzerinden (örneğin: whatsapp grupları) paylaşmak yerine paylaşılan galeri uygulamasına ekleyerek gruptaki kişilerin kullanımına açabileceksiniz.

    4) car play geliştirmeleri
    aracınız hakkında verilerin (hız, devir, yakıt bilgisi vs.) de car play ekranında gösterilmesi sağlanacak.

    5) stage manager'ın ipad'e gelmesi
    mac os ventura ile gelen stage manger özellikleri ipad'e de gelecek. özetle stage uygulamaları ve pencereleri otomatik olarak düzenleyerek, farklı görevler için uygulama grupları oluşturmak üzere pencereleri sağ alt köşeden sürükleyip bırakmanıza veya dock’tan uygulamaları açmanıza olanak tanıyacak.

    yeniliklerin tamamına apple resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.