hesabın var mı? giriş yap

  • devletin kontrgerilla mantığının hızlıca işlemeye başladığının göstergesi. verilmeyen 400 vekilin karşılığı bunlar.

  • daha önce söyledim mi bilmiyorum ama

    baba oluyorum lan yazarlar :)) oğlum büyüyünce buraları hep okuyacak. o yüzden terbiyeli yazın. sıçtırtmayın bacağınıza.

  • -15 temmuz 2016'da eğlenmeye gidip, sevgilimle kavga etmiştim. zar zor eve geldim ki arkadaşım aramış. darbe oldu dedi. e dedim telefon çalışıyor lavuk.. bu nasıl darbe? açtım twitter'ı evet olmuş. lan dedim twitter facebook her bok çalışıyor...
    - twitter ne dede?
    -o zamanın iletişim şeysi işte evladım... neyse dedim ki tv'ye bakayım. açtım, fetöcüler darbe yaptı diyor.
    -fetöcü ne dede?
    *beyle i..e gibin p..t gibin bişey evladım. neyse, dedim ki "eğer bu darbe başarılı olursa, bu fetöcüler, akp'lileri skertir. yok başarılı olamazsa akp bunları skertir... demek ki benlik bir durum yok. yesinler birbirilerini. o esnada camiden sela verilmesin mi?
    -cami ne dede?
    -o da işte o zamanın alışkanlıklarından biri...

  • dünya üzerindeki en erkek oyunuymuş*

    futbol ile rugby arasında bir oyun olup, kesinlikle koruyucu kıyafetler kullanılmıyor. hatta kıspet kadar, vatikan polisi isviçreli muhafızların giydiğine benzer renk ve kesimlerde bir şort giyiyorlar.
    erkek oyunu dediysek bazı kuralları da yok degil;

    -mesela kafaya tekme atmak hoş karşılanmıyor. yumruk, itekleme, darp vs. serbest, kaosu önleyecek kimi kuralları var ama ben bilmiyorum.
    16. yüzyıldan beri oynandığı biliniyor. benim tahminimce de insanlık yaratıldığından beri oynanan bu oyuna kısıtlamalar 16.yy. da getirilmiş olabilir. bir de isim koymuşlar. halbuki memleketimizde de bu oyun sıklıkla oynanır. trafikte, maç çıkışlarında, toplu gösteri ve yürüyüşlerde sergilenen bu spor, ne yazık ki ülkemizde kurumsallaşamamıştır, her türk vatandaşı amatör düzeyde, bir şekilde icra etmektedir.
    konumuza dönelim;
    ilk resmi kural kitabı 1580de yayınlanan bu sporu, ilk olarak aristokratlar oynamış, hatta vatikan içinde papanın izlediği maçlar da yapılmış.
    bir karış çamurla kaplı bir sahada oynanıyor*
    bildiğimiz futbol topunu andıran bir topu kaleye taşımaya çalışıyorlar elleriyle vs. diğer takım engellemeye çalışıyor, amerikan futbolundaki gibi topu taşıyan adama siper oluyor takım arkadaşları.
    ama öyle böyle değil,hakikaten insan insana bunu* nasıl yapar,anlayamıyorum.
    bir de video vereyim de tam olsun.
    http://www.youtube.com/…y3e&feature=player_embedded

  • o kadar çok karşılaştım ki bunlarla. artık görünce ben sinir krizi geçirmek üzere duruma geliyordum.

    klasik olay şu şekilde olur. gece 12-1 arasıdır aşağı yukarı. o saate kadar 200-300 arası hasta bakmissindir. içeri 112 ekibi sedye üzerinde genç bir kızla girer. yanında çok telaşlı olmayan 1-2 tiki arkadaşı da eksik olmaz.

    yaklaşırsin sedyeye doğru. bir yandan ekipler acil servisin yatağına alırken 'hastayi' bir yandan durumu sorarsın getiren ekibe. hocam konversif sanırım cümlesi o saatte en son duymak istediğiniz cümleler arasındadır ama nafile.

    yinede muayeneyi yapar gelen yakınlarından ne olduğuna dair bilgi alırsınız. olayın gereksizce 112 acili meşgul etmek olduğu anlaşılınca o sedyede 'ölü' gibi yatan genç kızımızın yanına yaklaşılır. büyükçe bir pamuğa alkol boca edilir ve ağız burun bununla kapatılır. derin derin nefes alması istenir hastanın.

    pa pam! bir mucize olur ve az önce 'ölü' gibi yatan hiçbir şeye cevap vermeyen hastamız dirilir adeta! kendine gelir. olanları anlatır.

    bizde müşahedeye alırız hanım kızımızı sakince iyice açılsın diye. yarım saat sonra tıpış tıpış gelir yanimiza ambulansla gelen gençler. noldu? deriz. biz iyiyiz gidebilir miyiz? derler. bakarsın duruma tamam dersin. çıkabilirsiniz.

    ve o an gelir. ama bizim yurt buraya geldigimize dair bir kağıt istiyor verebilir misiniz? derler.

    hay hay ne demek.(iç ses: şimdi laciverde boyadım sizi)

    muayene fişi bastırılır. üzerine büyük büyük tam acilden taburcu oldukları saati yazıp ciddi bir sorunun olmadığı not edilir. kaşe-paraf yapılır. gençlerin yüzü düşer. somurtur küfreder gibi çıkarlar acilden.

    peki niye? çünkü saat 1de taburcu olan bu gençlerin asıl amacı gece 3-4e kadar sokakta gezip tozmak. sonra yurda dönüp yeni taburcu olmuş gibi davranmaktır.

    canlarım benim memlekette bı akıllı siz misiniz?

    bunlar daha benim acilde gördüklerim. daha acil servise getirilmeden ambulansta 'tedavisi' yapılanları ambulans ekiplerimiz görüyor. allah sabır versin.