hesabın var mı? giriş yap

  • bi kere de şu teklif biz erkeklere yapılsın ya.

    edit: başlık sahibi bir kaç örnekleme yapmış ve buna göre vereceğimiz cevapları merak etmiş. 500 bin dolara yapabileceklerimi anlatsam uykularınız kaçar.

    edit2: hemcinslerimden g.t verir misin gibi çok naif çok kibar sorular alıyorum, belli ki gelmeye de devam edecek. bu soruyu sizin güzel hatrınıza 2 bin dolar karşılığında cevaplarım.

  • kullananların pek çoğunun henüz bilmediği bir özellikten bahsedeceğim.

    listenize girip "zenginleştir" butonuna tıkladığınızda önünüze gelen parçalar; dinleme geçmişinizden, listelerinizden ve listelerinizdeki tarzlardan etkilenerek önerilen parçalardan oluşuyor.

    fakat hiç mi utanarak, kimse yokken falan dinlediğiniz liste yok? nasıl diyor siz z kuşağı, guilty pleasure miydi? hani gerçekten keko rapten nefret ediyorsunuzdur ama 3-5 dinlediğiniz parça vardır ve ona liste yapmışsınızdır.

    heh işte. o liste, spotify'da sizin müzik zevkinizi etkilemesin ve spotify size bu tarz parçalar önermesin diye listenin üstündeki 3 noktaya tıklıyoruz ve "müzik zevki profilinden hariç tut" diyoruz.
    ve spotify, "bu keko rap dinliyor, ben buna böyle şarkılar önereyim" demeyi bırakıyor.

    görsel

  • tarımın ve hayvancılığın ilk kez bereketli hilal
    denilen alan da başladığı sanılıyor.

    bereketli hilal sözünü ilk kez abd'li arkeolog ve tarihçi james henry breasted kullanmıştır.

    türkiye'nin güneydoğusundan başlayan hilal, ırak'ın büyük bir bölümünü kapsayarak, mezopotamya'nın tamamını da içine alır. hilalin doğu sınırları ise ıran'ın güneybatısını da içine alarak suriye, lübnan, ürdün ve filistin'i de kapsar.

    bereketli hilalde tarım,
    sekiz bitkinin (çift sıralı buğday, tek sıralı buğday, arpa, mercimek, bezelye, nohut, acı burçak ve keten bitkisi) evcilleştirilmesiyle başladı.
    aynı bölgede koyun, keçi, inek, domuz ve at ehlileştirildi.

  • bundan 15 yıl önce, bir pesimistin gözyaşları albümünü dinlerken hissettiğim duyguları, 2019 yılında bana yeniden hissettiren albüm.

    dinlerken insanın tüyleri diken diken oluyor. türkçe rap'e böyle bir albüm kazandırdığı için şanışer'i alnından öpmek istiyor insan.

    türkçe rap'in şaheserlerinden sayılabilecek bir albüm. açın dinleyin, dinlettirin.

  • biat ettiği kültürün efsane olmaya aday bir sözü vardır kendisine layık gördüğüm;

    ölmüştür geçmiştir.

  • sağlam yamuk yapmıştır, tanımadan&tanışmadan gönül koyduğum yazarlar kervanına katıldı..

    14 aralık ekşi sözlük kemal kılıçdaroğlu buluşması için kendisine katılmak istediğimi belirten bir mesaj attım. 1-2 gün sonra dönüş yaptı ve beni listeye aldığını söyledi. çok mutlu oldum. uzun zamandır istediğim bir görüşme olacaktı. kılıçdaroğlu'na yöneltilecek sorularımı hazırlamaya başladım. sonra benden iletişim bilgilerimi istedi, gönderdim. günü biliyordum ama saati sordum. cumartesi günü de çalışan bir kapitalizm kölesiyim. özellikle yılın bu zamanları çok daha yoğun oluyoruz. saati de söyledi ve o saat için yöneticimle görüşüp izin aldım. yaklaşık 3 saat izin aldım ve o 3 saate gelen müşteri randevularımı arayıp tek tek erteledim özür dileyerek.

    neyse sonra kendisi 20 kişilik listeyi açıkladı, heyecanla adımı aradım ama bulamadım. listeyi açıklamasından 120 saniye sonra mesaj attım kendisine, o derece bekliyorum çünkü. unutmadım seni, sen de varsın, geliyorsun dedi. ben de çok absürd birşey sormadım, acaba dedim yedek listeye mi attın beni. yok bildiğin varmışım ekipte ama ne hikmetse ismim yazılmadı. editlesin diye bekledim editlemedi. iletişim bilgilerimi vermiştim, buluşma yeri ve saatini bekledim haber gelmedi.

    şu an galiba görüşme yapılıyor ve ben işyerinde çalışıyorum. galiba beni yedek listeye koyduğunu [eğer böyle bir liste varsa] dahi söyleyebilecek kadar bile kıymet vermiyor karşısındakine, diyalog kurduğu yazara. çok daha farklı şeyler yazabilirdim ama yazmıyorum, sağlık olsun. bu vesileyle tanımış oldum kendisini. belki de makul bir mazereti vardır, kim bilir..

  • her 5 durum güncellemesinden sonra birinin çıkıp "yarmıyor emuğa" dediği durum güncellemeleri.

    her 15 durum güncellemesinden sonra da biri de çıkıp benim gibi bu tespiti yapıyor.

    bu başlık çok güzel lan.