hesabın var mı? giriş yap

  • başlık altı saçma sapan komiklikli entryler dolmadan yazayım: hic gerek yok fikir beyan etmenize, zira komik değilsiniz. yazar thy'nin bir müşterisi olarak firmanın en çok talep gören domestik hatlarından birindeki bir soruna dikkat çekmiş. bu sorun son senelerde birçok müşteri tarafından da dile getiriliyor. benim de başıma geldi çok kereler. insanlar sabahın köründeki bir uçağa diğer şehirdeki iş toplantısı için binip uçakta yapacağı kahvaltıyı bekliyor olabiliyorlar. kimse uçağa sandviç yemek için binmiyor evet, hosteslerin de garson olmadığının bilincindeyiz. fakat bir şeyi yapacaksan düzgün yapacaksın, eleştirmedikçe, dile getirmedikçe de düzelmiyor çoğu şey.

  • üst edit: bazı mesajlar alıyorum. 1, 2, 3 yıllık abonelik yapılabilen yöntemler var diye... arkadaşlar ilk kez abonelik alacaksanız evet o yöntemler var ancak benim paylaştığım yöntem 'mevcut' abonelikleri uzatabilmek için. buna dikkat edin lütfen. hiç aboneliğiniz yoksa 1, 2, 3 yıllık alabileceğiniz yöntemleri değerlendirin.

    debe edit: bu giriyi yazarken tek motivasyonum kendimce keşfettiğim bir yöntemi insanlarla paylaşıp ekonomik açıdan sıkıntılı günler* geçirdiğimiz şu dönemde herkesin makul şekilde oyun oynayarak keyifli vakit geçirebilmesine bir nebze katkı sağlamaktı. dünden beri aldığım onlarca samimi teşekkür mesajı beni gerçekten şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti.

    görüyorum ki nihayetinde oyun oynayabilmemizi sağlayan sıradan bir abonelik sistemi ile ilgili paylaştığım küçük bir ipucu bile birkaç kişiyi mutlu ettiği gibi karşılığında aldığım mesajlar ile benim de yüzümün gülmesine, günümün güzelleşmesine vesile oldu.

    mutlu etmek ve mutlu olmak işte bu kadar kolay. hepinize teşekkürler ve keyifli oyunlar!

    --- spoiler ---

    dün yapılan etkinlik ve ülkemizdeki kur nedeniyle çok yakında zamlanacağını düşündüğüm abonelik sistemi.

    bu nedenle mevcut ultimate aboneliğinizi zam gelmeden uzatmanız için bir yöntemim var.

    ilk olarak şu bağlantıya gidin.

    ultimate bölümünden 'şimdi katılın'a tıklayın. gelen pencerede 'ileri' butonuna tıklayın.

    ödemenizi tamamlayın ve üyeliğiniz 1 ay daha uzasın. bu şekilde ben bir yıl, toplamda da 22 aya kadar uzattım. 18 ve 24 aya kadar uzatan arkadaşlar da var. sanırım bu yöntemle aboneliğinizi toplamda 36 aya kadar uzatabiliyorsunuz. şu ana kadar 36 aydan daha fazla uzatılabildiğine dair bir mesaj almadım.

    her ödeme işleminden sonra aboneliğinizin uzayıp uzamadığını şu bağlantıya gidip kontrol edebilirsiniz. her ödeme işleminden sonra bu sayfayı yenileyerek tarihi kontrol edip işleminizin başarılı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    keyifli oyunlar.

    --- spoiler ---

  • bedenleri yorgun olsa da zihinleri henüz yorulmadığı için uykuya geçemeyen, mecburen hayal dünyası geniş kişilerdir.

  • insanları bırakın binlerce günahsız canlının, ağaçların yok olduğu bir afette bile birkaç fosil beyinli ırkçı çıkıp yunanistan yıkılsın, hepsi gebersin yazabiliyor.

    sizin gibi herkesi düşman gören zihniyet yüzünden bugün türkiye'nin imajı yerlerde. (bkz: yurtta sulh cihanda sulh) diyen bir önderin adını ağzınıza almayı dahi haketmiyorsunuz siz.

    inandığınız allah gerçekten varsa sizi ıslah etsin ne diyeyim.

  • haşlanmış yumurtayı hangi kıvamda pişmişse pişsin ille de kaşıklayarak yemek.

    çocukluğumdan beri öyle yiyorum, dilimlenmiş hali zevk vermiyor. üstelik bir de ev dışında bir yerde yapıyorsam bunu, ortamdakilerin garp bakışlarına maruz kalıyorum.

    vay çileli başım.

  • ilker başbuğ'un ekonomi, siyaset, eğitim, dış politika vs konularda bilgi birikimini, düşüncelerini bilmeden salt atatürkçü, cesur diyerek parlatmak da tam bizim milletimize göre bir tercih. cesaret konusunu da kozmik odaya girilirken, subaylar teker teker alınırken gördük.

  • çok gaza gelip yapacağım uygulamadır. işte zaman içinde oluşması muhtemel sorularım:

    bu konuda rehber dokümanları yayınladınız mı?

    pazar sabahı itibariyle ekonomi bakanlığı'na telefon etsem, ben rusya'ya mal göndereceğim, dolar kullanmak istemiyorum nasıl yapayım? desem bana verilecek cevabın bir prosedürü var mı?

    dilini bilmediğim rus ve çinli ticaret ortağıma konuyu anlatacak rusça ve çince broşürleri nereden indirebilirim?

    ben kurumsal bir ihracatçıyım ve distribütör müşterilerim ile en az 5 yıllık sözleşmelerim var. bu sözleşmeleri nasıl değiştirebilirim?

    yerli para ile ticaret mantığına göre düzenlenmiş sözleşme örnekleri türkiye ihracatçılar merkezi (tim) web sitesinde var mı?

    ihracatçı birliğimin, benim olası rekabet gücü değişimime ilişkin raporları nerede? web sitelerinde bulamadım da?

    tim akademi seminerine katılmıştım bir kaç ay önce neden orada bundan hiç bahsedilmedi?

    eximbank ruble-tl ticaretine sigorta yapmıyor. hadi resmi emir ulaşmadı, ahaber de mi seyretmiyorlar?

    ben yine de emir telakki ettim ve rus bankasına türk lirası iletmeye çalıştım. ancak sistemlerinde türk lirası tanımlı değil. ne yapacağım? (taşıma işi için.)

    benim türk bankamda da ruble tanımlı değil nasıl olacak?

    yok ya çok gaza geldim, ruble alıp çantayla yollayacağım. ama o kadar rubleyi nereden bulacağım? hem o da türk lirası için zararlı değil mi?

    rus taşıma firması paraları geri göndermiş, bir de ödeme yapmadığım için tahkim davası açmış. tazminata devlet yardımcı olur mu?

    neyse malı gönderdik bir şekilde, karşı tarafa parayı tl ile gönderin diye emir geçtim. olmaz! dediler. nasıl ikna edeceğim?

    sorun yok o zaman ruble gönderin dedim. hemen evet dediler. rubleler çanta içinde geldi. nerede bozdurabilirim?

    bana muhtaç olan bir küçük dağıtımcımı tl ile ödeme için ikna ettim. ancak parayı çok geç gönderdi ve o arada türk lirasının değeri düştüğü için zarar ettim. karşılamazsanız helal olsun ama zararımı karşılayacak bir sigorta sistemimiz var mı?

  • bu görüntüler olaydan öncedir sonradır bilemem. ama bu kadın nedense bana hiçbir zaman samimi gelmedi. he ahmet kural da en az onun kadar samimiyetsiz, o ayrı.
    bu sebeple ilişkilerinden haberdar olunca tencere kapak diye düşünmüştüm. sonra böyle bir olayla günlerce gündemi meşgul ettiler.
    şimdi sıla’nın darp raporu almak için kendi kendine zarar vermesi ile alakalı görüntüler görsem hiç şaşırmam. aynı şekilde ahmet kural’ın sıla’yı darp ettiği görüntüleri görsem “vay anasını, bak yapmış demek ki adam” da demem.
    kocaman bir ülkenin gündemini böyle insanların şekillendirdiğini görmek üzüyor sadece. ne diyeyim, yazık vallahi hepimize.

  • recep tayyip erdoğan 23 mayıs 2014 tarihli ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı’nda "polis eli kolu bağlı mı kalacak, bir şey yapmayacak mı? nasıl sabrediyorlar anlayamıyorum." diyerek vuran ve vuracak polislerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. resmi bir vur emri de denilebilir.