hesabın var mı? giriş yap

  • inanilmaz saglam arazi araclardir. bakimi kolaydir, parcasi bol ve ucuzdur (3. dunya ulkelerinde bile), heybetlidir arazide dosta guven dusmana korku verir ve en zor sartlarda bile saat gibi calisir. yillardir farkli imalat yillarinda uretilenleri kullandim bir kere bile hararet yaptigini dahi gormedim (katar, irak, libya ve afganistandaki kullanimlar baz alinmistir). bugun calisir vaziyette baska bir kullanicidan teslim aldigimda hemen motor yagina ve suyuna baktim. su haznesinde ne bi damla su nede motorda yeteri kadar yag vardi ama aracin motorunda yada hararetinde en ufak sorun yoktu. cesitli dunya ulkerindeki gerilla ve teroristlerin tercih sebebi olmasi bile yukarida saydigim artilarini ispatlamaktadir.

  • aslında ismi travma sonrası stres bozukluğudur.tssb şeklinde kısaltılabilir.dsm-4'te post traumatic stress disorder olarak geçer(ptsd). tecavüz, işkence, doğal afetler gibi travmatik yaşantılar sonucunda ortaya çıkabilir, kişinin başa çıkma mekanizmalarına bağlı olarak çıkmayabilir de. olayı yaşamadan sadece izleyerek deneyimlemek de bu bozukluğa sebep olabilir. flashbackler,olayın tekrar tekrar hatırlanması,olayın yaşandığı yerden ya da benzerlerinden kaçınma,olayı anımsayamama ve geleceğe dair olumsuz beklentiler gibi semptomları vardır. özellikle tecavüz travmasının çözümlenmesi çok zordur. olaydan yıllar sonra belirtiler başlayabilir her ne kadar unutmak en iyi yöntemmiş gibi görünse ve sık sık bastırmaya gidilse de travmanın tamamen hatırlanması iyileşmenin başlangıcıdır.

  • 10.000 altın
    8.000 odun
    akademi binası
    top dökümhanesi
    taksim'de cami

    gereksinimlerinden hepsinin karşılanmasıdır. önce çağ atlayan avantaj sağlar.

  • benim de sık duyduğum ama üst komşumuzun küçük çocuğu olduğu için daha önce kafa yormadığım ses.

    yalnız başlığı okuyunca ufaktan tırsmadım değil. bu ses sadece yuvarlanma sesi değil önce düşüyor sonra yuvarlanıyor. "takk prrrrrrrrrrrrrrrrr..." diye gelen bir ses.
    neyse komşunun çocuğudur komşunun çocuğu.

  • başlık: hacı uğurlamaya gidiyorum tezahürat lazım

    1. var mı lan bildiğiniz sağlam bişeyler. havaalanının a. koyalım.

    11. mekke yolu yokuştur zemzemleri tokuştur
    hira ya çıkmak zordur şeytana taşları sokuştur.