hesabın var mı? giriş yap

  • kaderine küsmüş, umudunu yitirmiş, olmayacağına inanmış ve yalnızlığı kanıksamış insandır. denedik de ne faydasını gördük, der. yalnızdır. mutsuzdur. üzgündür ama çabalayacak ümidi kalmamıştır.

  • tam gaz devam edelim. sırada speaking 3 için faydalı yapılar var.

    bu soruda test olan kişi 50 saniye içinde bir metin okur. metinde kampüs içinde yapılan / yapılacak olan bir değişiklik anlatılır. işte bisikletler için park alanları yoğunluktan dolayı kampüsün kuzeyine taşınacaktır ya da evcil hayvanlarla ilgili yeni düzenlemeler filan gelmiştir. metni okuduktan sonra da bir buçuk - iki dakikalık bir listening gelir. burada iki öğrenci - her zaman biri kadın diğeri erkek - konu üzerine youm yapmaktadır ve biri dominant bir şekilde değişikliği eleştirmektedir (aynı fikirde olabilir - zıt görüşte de olabilir). soru da öğrencinin (daha çok konuşanın) konu üzerine görüşleri sorulmaktadır.

    şimdi de faydalı yapılar. kolay gelsin.

    ............................useful language for speaking task 3.........................
    according to noun, (according to the policy, students need a parking sticker)
    subject says/thinks/believes that + sentence (the man says that the policy is unfair)
    subject tells object that + sentence (the woman tells him that she likes the idea)

    .....................................to show agreement.........................................
    the man/woman agrees with the reasons stated/given by the policy/proposal.…
    the woman/man is in favor of having more students.
    the woman supports the idea of building a new stadium.

    ...................................to express disagreement......................................
    the man doesn’t agree that pets are unsafe / agree with the idea that pets are unsafe.
    the students are against the proposal.
    the woman/man opposes the proposal.

    .....................................other useful phrases..............................
    the reading states that ……… however, the man’s / woman’s opinion is that ……………………., and he/she provides a few reasons. first, he/she ………………………

    the man/woman doesn’t agree with ………………….. the reading text/policy/notice/professor states that ……………, but the man/woman thinks that ………………. he/she also says that …………….. finally, he/she believes ………………..

    the students are discussing a/an notice/announcement/policy that says ………………………….. the man/woman is in favor of the notice and gives a few reasons. she/he says that ………………… another reason is that she/he believes ……………………….. finally, he /she states that ………………

  • bulaşıkların yemekten sonra değil de yemekten önce yıkandığı tek yer öğrenci evidir..

  • adam kibarlik etmis, kendini suclamis. illa “degersiz” oldugun suratina carpilsin mi istiyorsun? nasil bi’ cevrede ortamda yetisiyorsunuz mk siz.

  • ülkenin son 10 yılında yaşanan felaketlerin çok daha azı ecevit ve demirel'in zamanında yaşandığında siyasal islamcılar ecevit ve demirel'in kısırlığından, dinsizliğinden, masonlugundan başımıza bunlar geliyor diyorlardı. şimdi başımızda 3-4 çocuklu, "dini bütün, abdestli, alnı secdeliler" var ve ülkede yaşanmadık felaket kalmadı. ikiyüzlü siyasal islamcılardan hiç ses yok.

  • islamcı teröristlerin sorusu. zeki alasya iyi ki masondu. senin gibi çocuk sikip kendini mi patlatsaydı?

  • sampiyonlar ligi statüsünün degismesine neden olan mactir.
    galatasaray 3-3 ün rövansinda manchester united'i ali sami yen stadi'nda 0-0 la eleyince, sampiyonlar ligine katilmasi beklenen manchester united kupa disinda kalmistir ve galatasaray sampiyonlar ligine girmistir.
    manchester united gibi üst düzey takimlarin sampiyonlar liginin disinda kalabileceklerini hesaba katmayan uefa statüde degisikliklere gitmeye baslamistir bu mactan sonra.
    öncelikle sampiyonlar ligine katilacak takim sayisi 8 den 16 ya cikarilmistir. daha sonra büyük liglerinin sampiyonlarinin ön eleme turlarinda elenmemeleri icin direkt katilmalari saglanmistir.
    tabi galatasaray bir sonraki sezon* ön eleme turlarinda avenir beggen'i 1-5 ve 4-0 lik sonuclarla eleyerek sampiyonlar liginin müdavimlerinden olacagini belli etmistir o zamanlardan.

  • bu bir devrim. tek diyebileceğim şey bu: devrim!

    11s'i bugün elime geçti benim de. şarj olmasından sonra direkt denedim, ev de birkaç gündür süpürülmemişti. aleti bir iki karıştırınca şıp diye çözüyorsun. ben önce dipleri çektirdim, sonra otomatiğe aldım. eufy her yeri süpürdü. süpürgenin girmediği yatak altlarına, koltukların ulaşılamayan yerlerine falan. kullanmaya başlayınca inanamadım...

    emiş gücü çok yüksek, çıkardığı ses ultra düşük. evi öyle bir süpürdü ki, çıkan toza inanamadım. süpürgeyle süpürsem bu kadar temiz olmazdı. saç kılı, toz, toprak, ne bulduysa deli gibi çekmiş.

    isterseniz manuel modu var. kumandan ileri, geri, sağ, sol yaptırıp manuel kullanabiliyorsunuz. spiral temizliği var, halılarda mükemmel oluyor. ve alet işini bitirince, şarj yuvasına kendisi gidiyor... yemin ederim ki ben bu kadar akıllı bir adam değilim.

    ne yapın, edin, alın bunu. bu ya da bir başka akıllı süpürge de olur ama fiyat/performans olarak eufy'nin 11s'i inanılmaz tatmin edici. geleneksel süpürgelerden daha iyi olur mu hiç böylesi aletler? oluyormuş... kesinlikle onlardan çok çok daha iyi. sıfır yorulma ve sıfır elektrik; ötesi var mı?..