hesabın var mı? giriş yap

  • haksız annedir.

    bizim milletin çocukları kadar şımarık çocuk görmedim. büyük ihtimal o restorana girebilseydi çocuğu terör estirecekti. masalar arasında koşacaktı çığlık ata ata, yemeği beğenmeyip avazı çıktığı kadar anıracaktı, ortalığı birbirine katacaktı.

    ben hiç görmedim sessiz sakin oturup, yemeğini yiyip kalkan çocuklu bir aile. illa ki bulundukları ortamı rahatsız ediyorlar.

    bir de tutturmuşlar çocuk bu diye. çocuk dediğin söz dinlemeli öyle deli dana gibi ortalıkta koşturmamalı.

  • haftada bir arızalanıyor, gün aşırı sefer sırasında yavaşlıyor, bazen iki durak atasında dur kalk gidiyor. arada elektrik kesildiği için denizin altında yolcularını indiriyor, denizin altındaki tüneli size yürüyerek geçirtiyor. zaten normalde bile 10 dk'da bir çalışıyor. bütün bunlar olurken, kalabalıkta, omuz omuza trenleri beklerken mesela biraz şikayet edin, hemen bir tane gürbüz sesli savunucu peydah oluyor:

    - beğenmeyen binmesin kardeşim.

    lan geri zekalı iyi de mümkün mü bu ?

    marmaray seferleri başladığında ido sabah 8'deki bostancı-yenikapı deniz otobüsü seferini kaldırdı. istanbul'un iki yakasının en önemli ulaşım merkezlerinden ikisi arasında sabah trafiğinin en yoğun olduğu saatler olan 7.30-9.30 arası çalışan bir tane bile gemi yok.

    ben bostancı iskelesine kadar sakin sakin 10 dakika yürüyüp gemiye biniyordum, yolculuk sırasında (uyuyup / kahvemi içip / kitap okuyup) 30 dakika sonra yenikapı'da inip yine sadece yürüyerek işime gidiyordum. şimdi önce 20 dakika yürüyüp (ya da yağmurda çamurda arabayla) e-5 üzerindeki metroya gidiyorum, oradan ayrılıkçeşmesi'nde aktarma yapıp marmaray ile yenikapı'ya geçiyorum. deniz otobüsü ile oturarak yaptığım ve yürüme dahil 45 dakika süren yol, hem koşturmaca, hem aktarma hem de ayakta sıkış tıkış metro-marmaray ile 1 saatten fazla alıyor.

    benim alternatifim yok ki. anadolu yakasında minibüs yolu ve civarındaki birçok kişinin karşıya geçmek için metro-marmaray'dan başka alternatifi mi var? bostancı-yenikapı deniz otobüsüm vardı sabah 8'de, artık yok. yine deniz otobüsü ile bostancı-kabataş yapıyordum arada, oradan tramvay ile geçiyordum, hatta hava güzelse yürüyordum, martı projesi sebebiyle o ihtimal de uzun bir süre yok. yahu hatta eskiden trenle haydarpaşa'ya gider, vapurla sirkeci'ye geçerdim arada, mis gibi deniz havası için. ama artık tren de yok, ne zaman açılacağı da belli değil. ondan sonra;

    - "biyinmiyin binmisin"

    deniz otobüsü çalışsa yanına yanaşmayacağım bunun da işte. neyse.

  • efsanevi woodstock 69 festivalinin kilit adamlarından.

    festival alanı olarak ilk düşünülen yer olan walkill'de "50bin hippi toplanacakmış" korkusu halkı sarıp da walkill belediyesi'nden tekmeyi yiyince yeni bir yer arayan organizatörler, new york'un en büyük süt üreticisi olan yasgur'un 600 hektarlık arazisini kiralar.

    şu anda da max yasgur'un arazisi içinde bir woodstock anıtı, festivalde sahne alan müzisyenlerin resimleriyle ve festival görüntüleriyle süslü bir de bar bulunmaktadır.

  • babası kolombiyalı uyuşturucu kartelleri tarafından rehin alınıp mucizevi bir şekilde sağ salim yurda dönse ve tam kavuşacakken babasının üstüne yıldırım düşüp ölse aynı tepkiyi göstermeyecek kızdır.

  • bu sene bayağı sükse yapacağını düşündüğüm takım.

    lebron seneye 35 yaşında olacak ama nba'in en atletik 5 oyuncusu kimdir diye sorulsa lebron'u listeye eklemeyecek basketbol yorumcusu olduğunu sanmıyorum, tabii tim duncan, dirk nowitzki gibi çok hızlı bir gerileme yaşayabilir fakat nba'in en iyi oyuncusu ve halen fiziksel olarak çok iyi, yaşına takılmamak gerekir. lebron'u lakers'a katmak çok büyük başarıydı.

    lebron'un lakers'a gelince bence gelecek sene için en ciddi mvp adayı da oldu, son iki sene mvp ödülü bireysel olarak ön plana çıkan oyunculara veriliyor, lebron mevcut lakers kadrosunda çok ciddi rol üstlenecek. lebron'un kişisel popülaritesi ile lakers'ın popülaritesi birleşince bu sene mvp olmazsa bile lebron'un ismi hep mvp ile anılacak.

    lakers, lebron'un yanına bir iki yıldız ekleyip iddialı bir takım oluşturabilirdi ama bu sene söylentisi yayılan hiçbir senaryo lakers'ın gsw ile baş edebilecek kadar iddialı yapamayacaktı üstelik senaryoların ciddi bedelleri vardı. ingram, kuzma gibi gençleri kaybedip lebron'dan verim alınamazsa her şey sıfırdan başlayacaktı.(6 senelik yeniden yapılanmanın üstüne)

    mevcut durumda ise takımın hem genç yetenekleri korundu hem de yapılan hamlelerle çok bedel ödemeden takıma birkaç yıldız ekleyebilecek alan açıldı, bu durum lakers'ı yakın zamanda celtics gibi hem bugünün hem de geleceğin iddialı takıma konumuna getirecektir.

    gelecek seneden itibaren gsw hem daha yaşlı hem de çok ciddi maddi problemleri olan bir takım olunca -dört yıldızı beraber tutmak zorlaşacak, en az biri ayrılmak zorunda kalabilir- lebron'un yanına bir iki iyi oyuncu daha katılırsa lakers iddialı bir takım haline gelecektir.

    rondo, mcgee, stephenson,beasley hepsi sorunlu oyuncular ama ortak özellikleri belli dönemlerde star performansı gösterebilmiş oyuncular. bunların biri istikrarlı olarak iyi olursa takım bu deneme senesinde çok iyi bir parça elde etmiş olabilirler en kötü durumda bile hepsinin kendine ait bir kitlesi var.

  • az sonra ceyda adlı yarışmacının ahmet kaya'dan "i will always love you"yu söyleyeceği yarışma.

  • ince'ye değil bakanlık selam verilmez.

    oğan için türk dünyası ile ilişkiler bakanlığı bence de şık olacaktır.

  • nezaket gösterilip günaydın diye mesaj atılmaz saçmalamayın artık. normal bir arkadaşınıza sabah uyanıp günaydın diye mesaj mı atıyorsunuz.

  • karadenizliler öfkeli. çünkü kendi fikirlerindan farklı fikirleri kabul etmiyorlar. kendi fikirlerini değiştirme, ortama uyum sağlama, farklılığı kabul etme, empati gibi yetileri gelişmemiş. başkalarının nasıl olur da kendileri gibi düşünemediğini kavrayamıyorlar. iletişim yetenekleri yok. sürekli baskın olmak istiyirlar. bu da öfke patlamasına dönüşüyor.

  • "teröristlerin afganistandaki mağaralarından 3g bağlantı kurup video paylaştığı günümüzde, dükkanın arka kısmında çekmeyen vodafone'u kınıyorum."