hesabın var mı? giriş yap

  • özellikle son iki aydır gözlemlediğim ve mobil veriyi açıp 2 video izlemekten korkar hale geldiğim sıkıntıdır.

    bu durumu yalnızca ben farketmiş olamam.

    10 gb internet paketi olan arkadaşlarım da teyid ettiler. ayın ortasına gelmeden paketin üçte ikisinin bittiğini söylüyorlar.

    eskiden bu tip bir sıkıntı olmadığını da belirttiler.

    iss’ler kasalarını dolduracak yeni bir yöntem bulmuşlar galiba, btk’ya şikayet etsek bir çözüm olur mu bilemedim.

    not: neden mobil internet sınırsız değil onu da anlamadım, hani türkiye’de internet kotasız, sınırsız falan olmuştu, mobil internetin de sınırsız olması gerekmiyor mu yani ?

    edit: arkadaşlar spotify, youtube, instagram yeni icat edilmedi, ben diyorum ki son 2 aydır bu pislik sözkonusu. hala daha bu ugulamaların interneti çok tükettiğinden bahseden suçu kullanıcıya atmaya çalışan suserler görüp şaşırıyorum. ya şirket temsilcisi bunlar ya da sıyırmışlar.

  • öncelikle, içtiğim suya bile xanax atacak vaziyette geçirdiğim ve işe gitmeyip sıkıntıdan çatladığım bi' günü bu kadar eğlenceli hâle getirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

    ***

    balrog hakkında inanılmaz kısıtlı bi' bilgiye sahibiz. balrog'un en büyük silahı gizemi. kanatları var mı bilmiyoruz. kitaptaki tasvirlerinde iki küçük kanattan bahsedilir. ama bu onları sarıp sarmalayan gölge midir bilinmez. kendileri hakkında kesin olarak bilinen tek şey büyü kullanarak silah yapabiliyor olmaları. onun dışında ne görüntüleri ne de diğer güçleri hakkında tam bi' bilgiye vakıf değiliz.

    melkor'un süslü tacının kafasından çıkarılıp boynuna tasma diye takılmasıyla son bulan war of wrath'da birçok balrog öldürülmüştü. bu yüzden sayılarının çok az olduğunu tahmin ediyoruz. biz kim miyiz? orta dünya lobisi. ayrıca bu balrog'lar beleriand savaşları'nda elfler tarafından neredeyse tamamen yok edilmişler, noldor'un destansı zaferi şarkılarda anlatılır.

    balrog'ların lordu gothmog şüphesiz ki en güçlü balrog'tur ve aynı zamanda adını bildiğimiz tek balrog'dur. ve onu da bi' elf olan gondolinli ecthelion öldürmüştür. yani neymiş balrog'lar elfler tarafından öldürülmüş. bunu aklımızda tutalım.

    ayrıca balrog'u khazad-dum köprüsünde gandalf the grey'in de yendiğini biliyoruz.

    smaug'sa üçüncü çağın en büyük ejderhasıdır. kızıl alevlidir, demir pullarla kaplı bi' zırhı ve çok büyük kanatları vardır. kendisi inanılmaz zeki ve alaycı bi' ejderhadır ve altın düşkünlüğüyle bilinir. kendisi tembeldir. ellenmese sonsuza kadar dağaltı krallığı'nda hazinesiyle birlikte yaşar giderdi.

    smaug beş ordunun; elf'ler, cüce'ler, insanlar, goblin'ler ve ork'lar; birbirine düşmesine sebep olan erebor hazinesinin üzerinde iki yüz yıl boyunca fosur fosur uyumuştur. kimse de gelip hadi kalk yerine yat diyememiştir.

    eğer yüzük olmasa, bilbo karnındaki o zayıf noktayı fark etmese, ardıç kuşu o zayıflığı okçu bard'a söylemese, bard kara ok'la smaug'u o zayıf noktadan vuramasa rüyanızda yenerdiniz smaug'u. kusura bakmayın, smaug'u yedirmeyiz.

    yani özetle balrog dediğimiz yaratıkların iki elf ve bi' büyücü tarafından teke tek dövüşte yenildiğiniz biliyoruz. ejderhayla teke tek dövüşmek ne demek? cüce ordusu, insan ordusu, elf ordusu birleşip yine de smaug'a saldırmaya cesaret edememiştir.

    ***

    ben oyumu "i am fire, i am death" diyen smaug'tan yana kullanıyorum.

    edit: https://www.youtube.com/watch?v=1qotylkauqa

  • sanki metrobüs ölmüş de insanlar cenazesine gelmişler gibidir.
    nasıl bilirdik? kötü bilirdik.

  • 12 kizgin adam sizi de dikkatsiz, mahkemeyi dikkatle izlememis bir juri uyesi rolune koyuyor. mahkeme hakkinda hicbirsey bilmediginiz icin juri odasinda etkili olan isimlerin etkisi altinda kalip siz de karar veriyorsunuz, ya da, "hadi bir karar versinler de film bitsin" gibi bir tutum icerisine giriyorsunuz, ki bu iki tutum da icerideki juri uyelerinin tutumudur... film sonunda juri kararini veriyor, herkes evine dagiliyor; siz de gonul rahatligi icerisinde ayriliyorsunuz ekran basindan mutlu mutlu, ama hala bilmiyorsunuz cocuk gercekten de suclu mu degil mi diye... iste seyirciyi bu juri koltuguna koyabilmesi ve sizin uzerinizde bu sosyal psikoloji deneyini yapabilmesi bu filmin en onemli ozelligidir bence...

  • "çok ürpertici"
    "aman allah'ım ben de uyuyamadım."
    "sevgilimin de başına gelmiş."
    "ninem de uyuyamamış" yorumlarının yazıldığı durum.

    arkadaş iyi misiniz siz? buna bu kadar anlam yüklerken gerçekten ciddi ve samimi misiniz? şaka mı la bu?şu an ben buraya "22 ağustos günü başımın ağrıması" diye başlık açsam en az 3000 kişi "benim de başım ağrıdı, alla alla" diye entry girer.
    kendinize gelin.rahat olun.civarda olun.

  • mdma, metamfetamin gibi sentetik tabir edilen uyarıcı/uyuşturucu madde kullanımı sonucunda da ortaya çıkabilen durum, after effect. sebebini de basit olarak şöyle açıklayabiliriz; mdma, serotonin salgılanmasını sağlar ve bu da kullanıcıyı normal koşullarda asla olamayacağı kadar mutlu eder. bu seviyeyi gören kullanıcı maddenin etkisi geçtikten sonra normal yaşamında da o mutluluk seviyesini ister ama bu imkansız olduğu için günlük yaşama karşı isteksizlik başlar. hemen düşüşten sonra psikozla birlikte gelen bu anhedoni durumu geçicidir; ancak bağımlı duruma gelen kullanıcı için mevzubahis isteksizlik, hevessizlik hali uzun süreli olur ve depresyon ve benzeri psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir.