hesabın var mı? giriş yap

  • izmirden m.t. soruyor: ben 38 yasinda, kimya ögretmeni bir
    genç bayanim.
    üç ay kadar önce kismetim açildi ve iyi niyetli bir gençle tanistim.
    gecen hafta da nisanlandik. mutluluktan uçuyordum ki dun
    laboratuarda korkunç bir sey kesfettim.
    nisanlimin bana aldigi yüzügü denemek için civaya
    attim, ve maalesef yüzdü. halbuki saf altinin
    ozgul agirligi civaninkinden fazla, batmasi gerekirdi.
    demek bana aldigi yüzük saf altin degil, öyleyse
    sevgisi de saf olamaz. simdi ben bu civayi
    nisanlimin yemegine koyup bu isi bitirmeyi
    düsünüyorum, ne dersiniz?

    güzin abla: arsimet'in hayatina her
    yönüyle vakif oldugunuz anlasiliyor. yalniz yüzey
    gerilimini hesaba katmamissiniz, civanin yüzey
    gerilimi suyunkinden çok daha fazladir, böylece
    kendinden agir cisimleri de kaldirabilir, çünkü o
    cisim batarken ortaya çikartacagi yüzey için
    harcamasi gereken enerji, kendi potansiyel
    enerjisinden fazla olabilir. ayrica civanin saf
    olmama ihtimali de var, o yüzden ani kararlar
    vermeyin derim.

  • bütün şubelerini tek tek ziyaret ettiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. kodumun al sat fırsatçıları. aman vatandaşa ucuz bir şey yedirmeyin amk

  • 1- ona prensesmiş gibi davran (yapıldı)
    2- onu öv (yapıldı)
    3- onu ihmal etme/ gormezden gelme (yapıldı)
    4- aramalarina ve mesajlarina don (yapıldı)
    5- onu koru ve ona saygi duy (yapıldı)

    (bkz: çok sev) (köpek gibi sevildi)

    sonuç: aldatılarak terk edildim. (bkz: konu kilit)

    edit: işbu başlıktaki ilk girdi aşağıdaki gibi idi. daha sonradan silinmiş. yukarıdaki bu tablo ise bu girdiye istinaden yazılmıştır.

    1- ona prensesmiş gibi davran
    2- onu öv
    3- onu ihmal etme/ gormezden gelme
    4- aramalarina ve mesajlarina don
    5- onu koru ve ona saygi duy

    (bkz: çok sev)

  • tespitteki bahsedilen tipler bu ülkenin sırtındaki kamburudur. yok olması gerekir.

    debe editi: böyle kekoların üstünden debeye girmek istemezdim.

  • kendisi ceo olmus ama ceo olmak isteyene mudur olmak isteyene hadi lan diyen bi adamin beyani. sen aradigin binlerce ara elemana ne kadar maas verceksin pasam? ben soyleyim asgari ucret. insanlar bir kere dunyaya geliyor tabi ki en iyisini olmak isteyecek, kendin 3 haneli maaslar+promosyonlar alirken omur boyu senden alacagi asgari ucrete boyun egmiyor diye kimseyi suclayamazsin. evet ara eleman ihtiyaci var ama ara elemana asgari ucret verip sonra da "is begenmiyorlar" diyen ceo'lara ihtiyac yok.

  • diyarbakır'daki bir newrozda izleyenlere "denizin çocuklarından dağların çocuklarına selam getirdim" diyen unutulmayacak laz müzisyen. vefatından bir gün sonra harbiye açıkhava tiyatrosu'ndaki 5000 kişilik cenaze töreninde sahneye çıkan mkm*'li bir kürt sanatçı da dağların çocuklarından denizin çocuğuna selam getirmiştir ve böylece en kutsal emanetlerden birisi olan selam, dostlarının huzurunda sahibine ulaşmıştır.

    edit: bu entry'nin yazılma sebebi kazım'ın dağlar diyarına kadar ulaşan ve oradakilerin gönüllerinde taht kurabilen ilk karadenizli müzisyen olmasıdır. ama hikmetinden sual olunmayan okur-yazar kitle tarafından kötülenmeye layık görülmüştür. zaten alkış bekleyen bir anekdot değildir de, kötülemek neden anlamak zor...

  • california, livermore'daki küçük bir itfaiye istasyonunda bulunur ve 1901 yılından beri yanmaktadır. görsel

    "centennial bulb" tüm zamanların en uzun ömürlü ampulüdür. itfaiyenin başka bir binaya taşındığı 1976 yılında sadece 22 dakikalığına söndürülmüştür. yeni evindeki macerası centennialbulb.org adresinden 30 saniyede bir güncellenen görüntüsü eşliğinde takip edilebilmektedir.

    ampulün 20 mayıs 2013 gecesi ampulün yandığı gözlemlenmiş ancak ertesi gün güç sağlayan ups'in bozulması nedeni ile 7 saat sönük kaldığı ortaya çıkmış ve yeni güç ünitesi ile tekrar yanık kalmaya devam etmiştir.

    ampul, 1890'ların sonlarında shelby electric company tarafından shelby, ohio'da üretildi. ilk olarak livermore power and water company'nin sahibi dennis bernal tarafından 1901'de satın alındığında livermore'a gitti. aynı yıl şirketini satan bernal ampulü yerel itfaiyeye bağışladı.

    ampul ilk başta itfaiye hortumlarının bulunduğu depoya, ardından itfaiye garajına ve sonrasında belediye binasına taşındı. en sonunda kalıcı yuvası olacak yere 6 numaralı yangın istasyonuna ulaştı.

    ampul 120 yıldan fazla bir süre ve 1 milyon 50 bin saatten fazla kullanımdan sonra bile yanmaya devam etmektedir. günümüzde ampul orijinal 30 watt'lık gücünde değil 4 watt olarak yanacak şekilde kısılmıştır. bu sayede ömrünün daha da uzun olması beklenmektedir.

    centennial bulb, 1972 yılında dünyanın en dayanıklı ışık kaynağı olarak guinness rekorlar kitabı'na alınmış ve sonraki 16 sayıda da bu ünvanla listelenmiştir. 1988-2006 yıllarında nedensiz olarak rekorlar kitabından çıkarılsa da 2007 yılında tekrar listelenmeye başlamıştır.

    araştırmacılar ampulün tasarımından tam olarak emin olamasa da (bunu incelemek ampul kullanımdayken imkansızdır) shelby electric company tarafından aynı dönemde üretilen diğer ampullerden farklı olmadığı düşünülmektedir.

    artık ampuller bilinçli olarak daha kısa yanacak şekilde üretilmektedir. sebebini larker nickli suser şurada anlatmış: ampullerin daha kısa ömürlü olması için çabalayan yasal çete: phoebus cartel

    kaynak: historydaily - wikipedia - guinnessworldrecords

    peşin not: ampül değil ampul...

  • öğretmen olan babama dizinin konusunu anlattım. oldukça ilgisini çekti. derin derin düşünmeler başladı bir süre sonra, sıkça bir yerlere daldığını fark ettim. anladım ki bizim kurtun planları var. hayatın zorluğundan bahsetmeler, parasal sıkıntılardan yakınmalar...

    3 gün sonra müthiş bir fikirle geldi. kavanozlar, kazanlar alacağız derken yoğv biğç bile demiş olabilirim. ama işin özü salça yapacakmışız. %98 saflıkta yap bir de çanakkale domatesi kullan bari amk.

    hayatıma indirgediğim dizi.