hesabın var mı? giriş yap

  • bu sabahki kahvaltımı örnek olarak yazabilirim;

    saat: 07:30 yer: mutfak

    bir kase mısır gevreği (kipa'da satılıyor alman malı bişey fiyat normal ama tadı kötü)

    bir avuç yulaf (gevrek üzerine salla gitsin. kipa'dan almıştım 1 paket 400gr falan olmalı)

    bir avuç kuru üzüm (gevrek ve yulaf üzerine yine... şok'ta satılıyor amigo marka kuru üzüm. hem güzel hem ucuz, 500 gr 3.5 tl falan. 1 hafta gider en az)

    4-5 tatlı kaşığı tahin-pekmez (gevreğin tadını begenmezseniz üzerine gezdirin)

    hepsinin ustüne yarım yağlı süt.

    harici olarak; 4-5 kuru kayısı + 1 kuru incir.

    biliyorum normalde 3 saatte bir bişeyler yemek lazım ama saat birbuçuk oldu daha yeni acıktım. özetle doyurucu bir kahvaltıdır, hızlı yenir ve tok tutar. enerjisi de bonus.

  • (bkz: kar)

    odaya girdiği zaman oleyy diye sevinçle koşup babamın omzundan karları alırdım. uzun bir palto giyerdi. zaten sürekli onu giyerdi. sonra avcunu açar ellerine suyunu damlatırdım. annem "yapma şunu silkelen de öyle gel" diye babama kızsa da o hiç annemi dinlemezdi. ne zaman kar yağsa babamla bu oyunu oynardık. işten yorgun gelse bile o uzun paltosuyla dağ gibi karşımda dururdu. karları alınca da sobanın yanındaki sandalyeye oturup avucunu açardı. ilk zamanları sobaya damlatıyordum ama cıbs cıbs diye annemin kafasını çok şişirdigim için babam sonradan hep ellerini açtı. "karışma hanım o gülünce benim yorgunluğum gidiyor" derdi.

    lan yaşım 30'u geçti. halen dertli olup çıkmaza girdiğim zaman kar yağınca doğru babamın yanına giderim. alırım toprağının üstündeki karları tek tek mezarına damlatırım. ruhuma çok iyi geliyor, umarım ona da geliyordur.

  • hee kurmaca; hatta lego amk. diye cevap verilecek kadar ciddiye alınabilecek bir iddia.

    gendilerine birkaç soru da benden;

    -savaş gerçekse niye hala sabri ilk onbirde?

    -savaş gerçekse niye çanakkale dardanelspor süper lig'de değil?

    -savaş gerçekse sükut altın mıdır?

    -madem savaş gerçek kim yalan ulan?

    -bu yumurtalardan hangisi daha büyük?

    -kabartma tozu pastayı ne kadar kabartır?

    -krema nasıl böyle güzel kokar?

    -bu kek niye böyle kabardı amk?

    -babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

  • işsizim, hem de ağır. 10 bin 15 bin alanlar var bi saniye. lan kazı kazanda kazanmayı hayal edebildigim en yüksek meblag 10 bin benim. allahinizi severseniz ciddi misiniz lan? ben aylık 2 bin alanlara zengin gözüyle bakıyor, ve hedef olarak ancak 2 bin lira kazanmayı koyuyodum önüme, bin lirasini giderlere versem bin lirasi oh mis, hatta iyi bi cocuk olursam araba bile alabilirdim. ama siz 10-15 diyince.. lan ya.. dil bilmek çok önemli tabi. neyse memurluk da güzel tatili fln var, garanti iş.. dimi lan :(

  • otomobilin işletim sisteminin performans amacıyla yeniden programlanmasıdır..

    işletim sisteminin görevlerinden birisi yakıt enjektörlerinin püskürtme zamanlamasını ayarlamak ve gerekli hava–yakıt karışımını hazırlamaktır.otomobil üreticileri, işletim sistemini yakıt ekonomisi sağlamak, egzozdan çıkan zararlı gazları mümkün olduğunca azaltmak ve motorun dayanıklı olmasını sağlamak maksadıyla programlarlar.. bundan dolayı motor üretebileceği en yuksek güçten daha azını üretir..
    chip tuning motordaki kayıp güçleri geri alır, ortalama %7-8 daha fazla beygir gucu, ortalama %10 daha fazla tork saglar.. turbo benzinli motorlarda alınan ilave beygır gucu %25-30 civarlarında iken turbo dizellerde bu oran %35-40 dolaylarındadır.. chip tuning ayrıca maksimum tork devrinin biraz daha aşağı çekilmesine de yardımcı olur, motorun düşük devirlerdeki performansını eskisine oranlar büyük oranda arttırır..
    ancak bazı motorların işletim sistemindeki chip tuning uygulamaları farklılık gösterebilir, ornegin toyota,subaru gibi bazı japon otomobillerine de chip tuning yerine icon denilen bir uygulama yapılmaktadır..
    ford’un zetec motorunun işletim sistemine de ancak bir modul yardımıyla müdahale edilebilir..
    sistemi yaptırmanın maliyeti atmosferik benzinli motorlarda 300-350 $, turbo beslemeli motorlarda ise 475-525 $ tutabilir..
    en önemli dezavantajı ise motorun ömrünü bir miktar kısaltmasıdır.. ayrıca yüksek devirlerdeki yakıt tüketimini de arttırabilir..