hesabın var mı? giriş yap

  • beşir - behlül'ü serada gördüm
    adnan - kiminle gördün beşir, kiminle?
    beşir - behlül ile.........bihter.

    adnan yardırarak koşar, yalıya girer, yatak odasına çıkar, kapıya dayanır, kırar ve içeri dalar.

    (30 saniye sessizlik, adnan'ın soluk alıp vermesi, behlül'ün ağlak gözlerle adnan'a bakması)

    adnan - koşun beşir sayıklamaya başladı, saçma sapan konuşuyor bir el atın da hastaneye kaldıralım....bu arada beyaz çok yakışmış bihterim....e hadi ama

  • çok ilginç gelen insanlardır bunlar.

    saç kestirmez kenarda oturur ve berberle sohbet eder. ya da saç kestirir ama hiç para ödemez. emlak, toprak yer köy konularından konuşurlar ve giderler.

    her berberde istisnasız olur bunlar. her seferinde yanılırım ve sırada zannederim bu adamları ama öğrenirim ki müşteri değil bu kişi.

    kim bunlar acaba lan.

    edit: şokenzi oldum. başlığı açıp unutmuştum pek iplenmez diye ama meğer ne çok fark edeni varmış bu herifleri. seviyorum lan seni sözlük.

    edit: başlığım taşınmış. kimsenin bulmadığı bir şey buldum diye sevinmiştim. gözüne dizine dursun ssg al kırdın işte kırdın.

  • gücünün yettiği takımlara çirkeflik yaparak maç alan brezilya'nın karşısına dikilip kafasına vurmuş über takım.

    şu an gözümde hırvatistan ve kolombiya'yı yanına almış, "sen bu çocuklara artislik yapmışsın??" diyerek brezilya'dan hesap soran delikanlı bir mahalle abisi konumundalar.

  • toplam uzunluğu 251 metre, maximum draft'ı 10 metre civarında olan devasa savaş gemisi. 50.000 tonluk dolu ağırlığına rağmen 30 knot gibi muazzam bir hız yapabilmektedir. sadece bu manevra kabiliyeti bile muhteşem bir avantaj sağlamıştır. gemiyi bu hıza çıkartmayı başaran motor tabii ki büyük olacaktır, motorunun uzunluğu 22 metredir, 12 vagner kazan ve 3 blohm & voss turbin motoru oluşturur, sadece motorla ilgilenen 50 kişi vardır gemide. motorun ürettiği güç tam olarak 150,170 beygir gücüne eş değerdir (evet 150 bin beygir). 8200 metre ton yakıt alabilir. mürettabatı 2200 kişidir. hms hood'un boyu 261 metre ağırlığı 60 bin tona yakındır ancak gerek manevra yeteneği, gerekse muhteşem tasarlanıp yerleştirilmiş silahları ve eşi benzeri görülmemiş dayanıklılığı ile bismarck , hood'un kaldırabileceğinden çok daha dişli bir düşmandı.

  • 1994------galatasaray-manu eşleşmesi sonrası, gs'nin ön elemede son 2 yılın ingiliz şampiyonunu elemesi, bir sonraki sezon şampiyonlar liginin statüsünü değiştirip büyük liglerin şampiyonlarının direkt katıldığı 16 takımlı turnuvaya geçilmişti.

    2004------ tarihin en düşük reytingli şampiyonlar ligi finali olan porto-monaco maçı sonrası uefa yayın ihalesinde değişiklik yapılıp 4 büyük liglerin takımlarına daha fazla gelir sağlayan bir sisteme geçti. bu düzen yüzünden 2013'te juventus'u gruplarda eleyen gs, juventus'tan daha az gelir elde etmişti. ünal aysal, uefa'nın adaletsiz sistemi yüzünden büyük kulüplerin ilerde ayrı bir lig kurabileceğini o yıllarda söylemişti. ayrıca 2004'den sonra 5 büyük lig dışından hiçbir takım final göremedi.

    2017----- ağustos ayında 5 büyük ligin üçüncü ve dördüncüleri ön elemelerde elenmeye başlayınca, 2017 yılında 5 büyük ligde ilk 4 ve 3 yapan 19 takım şampiyonlar ligine direkt alınmaya başladı. bu şekilde ortadaki paranın %70'i 5 büyük lig takımları arasında paylaşıldı. bu süreçten sonra 5 büyük ligin dışında çeyrek final görebilen takımlar sadece porto ve ajax.

    yukarda görmüş olduğunuz gibi uefa'nın 30 yıldır aldığı kararlar futbolu yozlaştırarak bu ligin kurulmasına sebep olacak ortamı oluşturdu. sen ortadaki paranın büyük bir kısmını 5 büyük lige akıtırsan, ffp konusunda city gibi paralı kulüplerin cezasını geri alıp gelişmeye çalışan kulüpleri engelleyip çifte standart uygularsan, tek derdi para olan multi milyoner iş adamlarının kulüplere çökmesine göz yumarsan, sponsorlara göre kura çekersen bir gün gelir o vahşi kapitalizm seni de yutar.

    bu ligdeki takımların arkasında abd ve çin sermayesi var. 5 milyar dolarlık yayın gelirine sahip olacak bir lig kuracaklar. uefa'nın bunu engellemek için yapacağı hamleler de pek futbolun hayrına olmayacaktır. sonuç olarak, kısa vade de belki engellenir ama uzun vade de bu ligin kurulmama durumu yok. bizler bugün futbolun içine edildiğini düşünsek de z kuşağı ve ondan sonraki kuşaklar için yeni futbol düzeni artık budur.

  • 11.000 bina orada yıkılmaz zaten. ama farz edelim oldu yetişemezler, ama esas soru şu 11.000 bina a.b.d de yıkılsa amerika birleşik devletleri başkanına ne olur?

  • bi keresinde,3-4 yaslarindayken,mutfaga girmistim ve omrumde ilk defa kadayıfla karsılasmıstım:annem kadayıf yapmıstı ve ben de kadayıfı babam zannettim cunku babam kıllı bir insandı ve annemin babamı öldürdügünü sonrada yemek yaptıgını dusunmustum,babamın pistikten sonra kıllarının o hale geldigini zannedip babam eve gelene kadar mutfakta oturup aglamıstım,annemin cok kızdıgını hatırlıyorum.

  • an itibarıyla habertürk'te canlı yayın konuğudur.

    "cami, zalimlerin de mağdurların da sığınabileceği yerdir. çünkü orası hakk'ın evidir... gezi olayları'nda içki içilmiş/içilmemiş tartışmaları yapılıyor. ben olsam, velev ki içildi, caminin mahremiyetini öne çıkarıp bunu faş etmezdim... tarih boyunca kutsal mabedlere kaçan, sığınanlara hiç bir şekilde müdahale edilmemiştir, edilemez de.. bizzat allah'a sığınmış bir insan, suçlu olsa bile kimsenin taarruzuna hedef olamaz... her ne kadar hukuk pratiği bunu imkansız kılsa da bu böyledir.." sözleri kayda geçilmeli....

  • berbat bir durumdur.. hep "acaba iki istasyon arasındaki karanlık duvarlar bir şekilde aydınlatılsa ve üzerlerinde çizgi film karaleri olsa, biz de metroyla geçerken o kısa çizgi filmleri izlesek, nasıl olur?" filan gibi düşüncelere daldıran şaşkınlık hali..

  • bulunduğum ilçenin bir köyünde testi pozitif çıkan birinin ailesinden ve bütün akrabalarından helallik isterken hepsine sarılması ve şapır şupur öpüşmeleri neticesinde bütün köyün karantinaya alınması haberini aldıktan sonra çok da şaşırmadığım olay.