hesabın var mı? giriş yap

  • faciadan dönülmüş o nası bir gözü dönmüşlüktür yaraabbiii .. haftanın 5 günü taciz tecavüz linç girişimi haberlerini okuduğumuz akkoyunlar bi kadının kağıt bayrakla arabaya vurmasıyla açtığı başlığa bak . malsınız mal

  • normal ailenin pkk kampının yanında işi ne? çok hoş bi yerimle güldüğüm haber.

    kuzenim 2008 yılında kurmay yarbay iken şehit oldu, söylediği bir laf vardı. gündüz kahvede yanyana oturup çay içtiğimiz adamlar akşam ellerinde tüfeklerle ateş açıyor derdi.

  • doctor strange in the multiverse of madness filminin ilk teaser'ı yayınlandı. filmin isminden de anlaşılacağı üzere multiverse konseptine bu film ile tamamen giriyoruz. ıron man ile başlayan ve spider-man: far from home ile biten kısım the ınfinity saga olarak adlandırılıyor. phase 4 ile birlikte yepyeni bir hikaye konseptine geçtik. çoklu evrenleri ilk kez loki ile tanıdık. spider-man: no way home ise mcu'ya multiverse öğelerini getirdi. doctor strange in the multiverse of madness ile de biz bu sefer multiverse'e gideceğiz.

    fragman ilk doctor strange filminden hatırlayacağımız kırık kol saati ile açılıyor. strange orada çatlaklar içindeki yansımasını görüyor. aslında filmin konseptini ilk kareden görmüş oluyoruz böylece. hemen ardından doctor strange'i yıkılan bir new york da görüyoruz. burasının paralel evrenlerden biri olduğunu tahmin etmek hiç zor değil. bu filmde çok sayıda paralel evren göreceğimize eminim. bu sahnedeki de bunlardan yalnızca biri.

    sular altında kalmış bir yere giriyor doctor strange. bu yapı ya yıkılan new york evreninin ya da bambaşka bir evrenin sanctum sanctorum'u. daha sonra hızlıca sahnelerle karşılaşıyoruz. büyü yapmaya hazırlanan wanda, christine palmer'ın düğünü, sırtından gördüğümüz america chavez, wong ve america chavez'in yıldız şekilli portalıyla karşılaşan bir doctor strange variant'ı.

    burada hemen america chavez'den bahsedeyim. karakter çizgi romanlarda ilk kez 2011 yılında vengeance serisinin ilk sayısında görünüyor. utopian parallel isimli bir evrenden geliyor. süper insan gücü, dayanıklılık gibi güçlerinin yanı sıra en büyük özelliği yıldız şeklinde portallar açarak multiverse içerisinde istediği gibi dolaşması. zaten bu özelliği muhtemelen filmdeki en önemli karakterlerden biri olmasını sağlayacak.

    portalın çarptığı diğer doctor strange variantı defender strange. çizgi romanlarda defenders diye bir ekip var. bu ekip doctor strange, namor, hulk ve silver surfer'dan oluşuyor. gideceğiz paralel evrenlerden birinde avengers yerine defenders gibi bir ekip oluşturulmuş olabilir. belki de saydığım bu karakterleri variant olarak görme şansımızda oluşabilir.

    doctor strange, wanda'yı ziyarete gidiyor. wanda, westview olaylar yüzünden zannetse de doctor strange'in ona multiverse konusunda yardımına ihtiyacı var. tabi bu sahnenin altından başka kesinlikle başka şeylerde çıkacaktır. doctor strange, america chavez ve christine palmer bir kapından ilginç bir mekana çıkıyorlar. burada paralel evrenlerden biri mi yoksa multiverse'ün merkezinde yer alan ortak bir alan mı onu şu an kestirmek mümkün değil. ama mekanın ortasında bir güç kaynağı var gibi duruyor.

    daha sonra ilk filmden hatırlayacağımız karl mordo'yu görüyoruz. fiziksel olarak biraz farklı. geçen filmde gördüğümüz mordo'nun multiverse'e gitmiş hali de olabilir, variant mordo da olabilir. resmi olarak master morda diye geçiyor. şahsi fikrim variant olduğu yönünde. kamar-taj'ı bir sis kaplıyor. zannediyorum ki bu filmde kamar-taj büyük bir saldırıya uğrayacak. bu sahnelerde kısa bir an rintrah'ı da görme şansına kavuşuyoruz. kendisi çizgi romanlarda başka bir evrenden gelen doctor strange ile arkadaşlık kuran bir minotaur.

    yine çeşitli sahneler görüyoruz. wanda, scarlet witch modunda büyü yapıyor. master mordo ile doctor strange dövüşmeye başlıyor. mcu new york sahnesinde shuma-gorath'a benzeyen bir yaratık saldırıyor. işin ilginç yanı o yaratığı ismi shuma-gorath değil gargantos olarak listelenmiş. shuma-gorath için farklı planlar var demek ki.

    fragmanın finalinde ise doctor strange kendisinin kötü bir versiyonu ile karşılaşıyor. şu an için bu variant'ın what ıf animasyonun da karşımıza çıkan strange supreme olup olmadığı belli değil. resmi olarak ismi henüz açıklanmadı.

    doctor strange in the multiverse of madness bize çok büyük sürprizler hazırlıyor. ilk teaser'da bize sundukları şeyler sadece buzdağının görünen kısmı. şu ana kadar herhangi bir marvel filminde karşımıza çıkan herkes bu filmde tekrar karşımıza çıkabilir. mcu filmlerinden bahsetmiyorum. marvel studios dışındaki bütün filmlerden bahsediyorum. fox'un x-men ve fantastic four filmlerinden, eski daredevil, ghost rider, blade, punisher filmlerinden her karakter artık masada. filmin multiverse of madness isminin hakkını vereceğinden herkes emin olabilir.

  • delikanli los ortamda kiza iyice yaklasir ve sorar . izin verdigin ilk erkek miyim?
    kiz biraz cekilip dikkatle bakar "olabilir , yuzun hic yabanci gelmedi"

  • her iki çocuk da birbirlerinden farklı olduklarını bilmezler.
    akılları fikirleri oyundadır.
    dünyayı bir panayır yeri zannederler.

    sonra büyürler. bu başlığı açanın yaptığı gibi kin ve nefret tohumlarını atmaya başlar toplum onların üzerine.
    fırsat buldukça birbirlerini ezmeye başlar o iki çocuk sonra.

  • bayram tatilinde kocamın köyüne geldik. komşunun kapısında iki koca araba, ikisi de almanya plaka. kayınvalideme sordum: "anne biz 9 saatlik yolda geberiyoruz. bunlar hangi akla hizmet o kadar yolu arabayla geliyorlar?" diye. meğer karıları çocukları uçakla geliyormuş. iki erkek kardeş de peş peşe arabayla geliyormuş her sene. dönerken arabayı erzakla doldurup gidiyorlarmış. günlük ihtiyaç dışında gıda alışverişi yapmıyorlarmış almanya'da. vay anasını dedim ya, hesaplara bak.

  • sabah yazarı hilal kaplan'ın yaptığı alkışlanası savunmadır.

    kaplan, 5 yıl önce 15 temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini hatırlatarak, bu nedenle erdoğan'a tam teşekküllü ve ultra lüks bir yazlık saray yapıldığını yazmış.

    işte bu kadının da yeteneği bu. kimsenin göremediği o küçük noktaya görebiliyor. mesela biz adam orada sefa sürecek, ejder meyveli smoothielerle ferahlayacak, torunlarıyla deve güreşi yapacak zannediyorduk. iyi ki hilal kaplan'ı okuyoruz da gerçekleri öğrenebiliyoruz.

    bu arada 15 temmuz da hakkikaten erdoğan'ın dediği gibi "allah'ın lütfu" imiş. kamu bütçesinden masalsı bir yazlık saray yapıyorsun, "15 temmuz'dan korunuyorum" diyorsun. kıyak iş.

  • hastanede...

    yaşlı bi teyze var, kontrole gelmiş.

    -niye bekliyoz biz?
    -raporu alıcaz.
    -baktılar mı bana?
    -baktılar.
    -ee niye bekliyoz biz?
    -raporu alıp gidicez.
    -hee, iyiymiş miyim ben?
    -iyiymişsin.
    -ölmem di mi?
    -ölmezsin babanne.
    -amaan ölüp napıcam bu soğukta, toprağın altı buz gibidir.
    -di mi yaa? ölme sen.
    -ölmem di mi?
    -yok yok.
    -e niye bekliyoz?
    -raporu bekliyoz.
    -daha da ölmem ben.
    -ölme babaanne.

    canım teyzem yaa, sen çok yaşa e mi! :)

  • 36 kişinin öldüğü tren kazasının ardından yunan ulaştırma bakanı istifa etmiştir.

    https://www.25newsnow.com/…kills-16-hurts-least-85/

    45 bin kişinin öldüğü türkiye'deki depremden sonra istifa eden olmamıştır.

    edit: bir tane uyarı geldi. bahçeli beşiktaş üyeliğinden istifa etmiş :))))
    edit 2: vay arkadaş, halbuki ne de sevinmiştim... bahçeli'nin üyeliği aidat ödemediği için düşmüş :((( istifa yok yani...
    edit 3: "bahcelinin üyeliği düşmemiş. üyelik iptal dilekçesi göndermediği için üyeliği devam ediyor. borcu da yokmuş." gelen mesajlardan biri bu. hadi görevinden istifa eden yok, bari en azından spor kulübü üyeliğinden istifa eden bi tane siyasimiz olsaydı :(((

  • (bkz: (#139058735))

    --- spoiler ---

    @amabisidiycem
    sokaga parkettigin aracin, kici basi cizilecek, aynasi kirilacak diye dert ediyorsan, demek ki sen o aracin adami degilmissin.

    bu arac, milyonluk bir arac da olabilir, 200bin tl lik bir arac da. madem cocugun oynadigi toptan stres olacak kadar darlaniyorsun, git darlanmayacagin, arac patlasa saglik olsun diyebilecegin bir arac al. yani, gidip bi broadway ya da sahin al eski model, sonra aglama sozlukte baslik acip.
    --- spoiler ---

    ne alaka aq?

    yani şu mantığa şu zekaya bakar mısınız parlıyor resmen aq. yani sen iyi bir arabaya binmek istiyorsun bunun için paran da var ama sokakta çocuklar arabana zarar verir diye daha kötü bir araba almak zorundasın.

    işte ben sokakta yürüyüş yaparken köpekler saldırıyor dediğinde, sen de çıkma sokağa o zaman diyen kafalar bunlar. muhtemelen çocuğunu sokağa salangillerden bu da başka türlü savunmak için bu kadar saçmalanılmaz.