hesabın var mı? giriş yap

  • insanları konuşmaları yada şekliyle değerlendirip ezik diyen ezik insanın açtığı ezik başlıktır bu başlık.

  • şahsi görüşüm sözlüğün en uzun en anlaşılmaz yazan yazarı. hiç bir entry'sini sonuna kadar okuyamadım. çok merak ediyorum bazılarını. filmi çıksın izleyeceğim.

  • tamam bu silah bu savaşta kullanılan belki de en etkili silah olabilir, fakat anlamsızca çok ön plana çıkarılıyor, hakkında marşlar yazılıp söyleniyor. umarım bunun altından başka bir şey çıkmaz .

  • konu hakkında nasıl bir başlık açacağımı bilemedim, bu çiceğin adı sude, kendisi youtuber ve kendi videolarını çekip paylaşıyor. abonesi az ve güzel videoları var. sizden ricam videolarını beğenip abone olmanız. en azından biraz olsun tanıtabilirsek iyi olur diye düşünüyorum.

    kanalı için;

    https://www.youtube.com/…l/ucpnqsphlbcsdrcardi4tt0a

    tanım: muhteşem videolara sahip olan şirin mi şirin bir youtuber

    edit: arkadaşlar soranlar oldu, kızımızın ismi sude, erdem kısmına takılmayalım. ilgi ve desteğiniz için teşekkürler :)

    edit 2: kızımızın """durumu"""" yani iyi bir youtuber olduğu ile ilgili bilgisi yokmuş. ailesinin ricası ile, """durumu""" belirten tüm kelimeleri editledim. aynı şekilde youtube yorumlarında da dikkat edersek süper olur. zaten kimse böyle bir şey yazmamış ama yine de hatırlatmak faydalı olacak.

    edit 3: cyber-warrior.org tan arkadaşlar bilgilendirdi, sude kızımız "yılın en iyi youtuber ı" ödülünü kazanmış forumda yapılan anket sonucu ile. bugün ödülünü teslim almış sude, güzel bir teşekkür videosu çekmiş. cyber-warrior // haberci destek 2 timine sonsuz teşekkürler. teşekkür videosunu izlemek için;

    https://www.youtube.com/watch?v=c-kmlfnfxri

    ayrıca onedio daki arkadaşlar güzel bir video hazırlayıp destek vermişler onlara da sonsuz teşekkürler;

    https://onedio.com/…hep-beraber-sevindirelim-756417

    son olarak sude ye destek veren bir çok vlogger a, haber sitesine, kısacası herkese ve herkese sonsuz teşekkürler. sude dün ve bugün sayenizde çok mutlu olmuş.

    edit 4: ailesi ile iletişime geçildi "yılın en iyi youtube kullanıcısı ödülü" nü sude ye ulaştırmak ya da oyuncak tanıtımı yaptırmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler. tekrar tekrar ilgilenen/merak eden herkese teşekkürler.

    edit 5: youtube üzerinde "merhaba kardeşime de kanal açtık o kanalda kardeşim ile beraber video atıcagız bu kanalıma abone olursanız sevinirim" acıklamasına sahip "oyuncak koza tv erdem sude" adında bir kanal açılmış. aile den gelen bilgi ile bu kanalın sahte olduğunu öğrendik. şikayet ederseniz sevinirim. sahte olan kanalın şimdiden 450 abonesi olmuş, bir insan nasıl böyle bir şey yapar kafam almıyor.
    sahte kanalın linki; https://www.youtube.com/…l/ucb9delyjbpwmucjicm6ximg

    edit 6: sude hakkında bilgi edinmek isteyen arkadaşlara geri dönmeye çalışıyorum tek tek, cevap veremediklerim, arada kaynayanlar olduysa kusura bakmasınlar. ilginiz/duyarlılığınız için sonsuz teşekkürler..

    iletisim icin; dawil@windowslive.com

    son edit: lütfen imla hatalarını, devrik cümleleri vs. mazur görün :)

  • şimdi bu sayfanın tinder vb. date uygulamalarından ne farkı var. nesi rezalet nesi kepazelik.
    kendi despot kafanızla bir kalıba soktuğunuz insanları yine kendi değer yargılarınızla yargılamaktan vazgeçin ammınakoduklarım.

  • işler yoğundu programı aksattık ama zaman içerisinde iki mekan daha olsun deneme şansımız oldu;

    eyvan : bornova'da bayraklı'ya yakın tarafta kanatçının az ilerisinde bir mekan. hiç bilmeyen folkart'ın ikiz kulelerine doğru gitsin onlara 200-300 metre mesafede falandır. öyle gandi'deki, tulumbalıdaki gibi sen hepsinden birer parça getir derseniz uzaylı gibi bakıyorlar ama sen bize 4 servis aç hepsinden birer porsiyon getir biz paylaştırırız deyince bir anda rajhatladılar. servi hızı da biraz düşük, iyi niyetli ama bir miktar zayıf kalıyor. etler fena değil, mezeler ortalama-ortalama üstü fiyat fena değil ama biz uzun süredir methini şöyle güzel böyle ucuz diye duyduğumuzdan biraz hayal kırıklığına uğradık. özetle tarafsız gözle bakılırsa fena değil iyi bile denebilir ama övüldüğü kadar hesaplı ve lezzetli değildi sanki.

    marika: urla demircili'de bir plaj ayrıca balık restorantları da var ve tezgahlarında şaşırtıcı seviyede balık oluyor (elbette yazın) gerçi iki hafta önce halen açıklardı ama kış boyunca durumlarını bilmem. mezeleri oldukça iyi, servis yine çok iyi balıklar da hem çeşitli hem çoğu taze tek falsosu kıyıda köşede rakı-balık mekanı buldum diyemeyeceğiniz bir fiyatı var. ama denizin kıyısında rakı balığa parası neyse vericem kardeşim derseniz adam başı 70-100 bandında adam başı 35 lik rakı-meze-balık yapabilirsiniz. tabi balık deniz balığı olsa da 2-3 kiloluk sinariti masaya kondurmayı falan unutun yine de görece mütavazı gidin.

    pek yakında : çeşit olsun deyu 1-2 fasıllı mekan, hisar balıkçısı, bucasporu sevenler lokali (ne demek başka mekan mı kalmadı adı böyle olan mekana insan sırf merakından gider)

  • bence bu fıkrayı anlatarak bitirmeli:

    büyük köpek maması fabrikatörü, şirketinin bütün müdürlerini, fabrikasının bütün şeflerini, amerika’nın tüm eyaletlerine dağılmış satış temsilcilerini, reklam, halkla ilişkiler görevlilerini toplamış.

    kürsüye çıkmış..

    “bu ülkenin en büyük köpek maması fabrikası kimin” diye bağırmış..

    yüzlerce kişi bağırarak cevap vermişler: “bizim..”

    patron yine sormuş: “besin değeri en yüksek köpek mamasını kim üretiyor?”
    “biz” diye haykırmış kalabalık.

    “en çarpıcı, en göze batan paketi, kutuyu kim yapıyor?.”

    “biz” diye haykırmış kalabalık.

    “en büyük reklam kampanyasını kim yapıyor” diye bağırmış patron..

    “biz” diye yanıt gelmiş yine hep bir ağızdan..”

    en büyük süpermarketten en ücra köydeki bakkala en iyi dağıtımı kim yapıyor?” diye bağırmış patron..

    “biz” diye haykırmış salon.. “o zaman” diye gürlemiş patron..

    “o zaman niye satamıyoruz bu mamaları?!..” salondaki ölüm sessizliğini arka sıralardan gelen cılız bir ses bozmuş..

    “lanet olası köpekler yemiyorlar ki!

  • adam gibi adamlardır.

    z kuşağının her teknolojik gelişmeyi kendileri kullanır zannetmesi de kabak tadı veriyor. ulan o kullandığınız her teknolojiyi bulup, icad edip üretenler boomer dediğiniz 30 yaş üzeri adamlar zaten. siz anca sokakta tiktok dansı yapın.

  • anne tarafından taşköprülü biriyim. senede bir kere memlekete gider sarımsak ve köy ekmeği doldurur bagajı döneriz... size şöyle söyleyeyim, uzun süredir taşköprü'de bile orijinal taşköprü sarımsağı bulmak için araya eş dost akraba hatırı sokmak zorunda kalıyoruz çünkü taşköprü'de bile artık birçok üç kağıtçı çin tohumu kullanıyor... sizin mahalle arasında satılan arabalardan orijinaline ulaşmanız veya denk gelmeniz ne kadar mümkündür varın siz düşünün... bir de biz gidip kaynağından aldığımız halde bir servet ödüyoruz, siz yarı fiyatına mahallenize kadar gelmişine yarı fiyatını ödeyerek yediğinizi düşünüyorsanız afiyet olsun...

  • kirasını düzenli olarak ödüyorsa ve tahliye taahhütnamesi almadıysanız nah çıkarırsınız.

    evi yeni aldıysanız ve kendi ihtiyacınıza binaen ya da oğlunuzun/kızınızın ihtiyacına binaen çıkarmak istiyorsanız altı ay ya da kira dönemi sonuna kadar süre vermek zorundasınız. süre sonunda ihtiyaç amacına yönelik kullanmazsanız suçlu durumuna düşersiniz.
    kiracı on yılı doldurmuş ise tbk 347. madde gereğince tahliyesini talep edip, çıkarabilirsiniz.

    gibi durumlar mevut olup, gördüğünüz üzere kiracı kirayı ödüyorsa çıkarmak oldukça zor.

  • yıllar yıllar önce memleketime gitmişim antakya'ya...

    güzelim bahar havasında yeşilliklerin ortasında kıytırık bir solcu kahvesinde mkü'den bazı arkadaşlarla oturmuşuz. böyle bir yerde hoş karşılanmayan şeylerin başında bağır çağır tavla oynamak geliyormuş dostlar. ben zar atarken bizim trakyalı arkadaş 'o surata düşeş gelii mi beya' derken henüz farkında değildik. neyse ki ortamda bizden daha çok dikkat çeken bir amca çıktı da 'defolgit' bakışları üstümüzden kalktı.

    kahvehanenin sahibi 68 kuşağından. garson ise bizlerden; sekiz yıldır mkü'de birşeyler okuyan bi öğrenci arkadaşımız, deniz. bölümünü hatırlamıyorum. kendisi de hatırlamıyordu. yanımızdan geçerken 'ne manyaklar var amk' diye söyleniyordu. bunu duyunca manyak görme hevesiyle hemen etrafıma bakındım.

    ilerideki masada...
    münir özkul tipli bi amcam kendi kendine konuşuyordu. masadaki iki çay bardağı vardı, biri dolu diğeri bitmek üzere. ben bunlara odaklanmışken amcam bardaktaki son yudumunu 'shüüürrp' diye çekti ve hesabı istedi. bizim deniz, '1 lira abi' deyince bu ellerini cebine attı ama nasıl?
    sağ elini atmış cebinin içine parayı çıkaracak. sol elini de sağ elinin üstüne koymuş sıkıyor. 'pandomim mi yapıyor bu moruk' der gibi deniz'e baktım. 'ne bileyim amk gitsin de dinleneyim' der gibi bana baktı. bu arada münir amcam kendi kendine konuşuyor.
    ''yok olmaz azizim bu defa benden''
    ''ayıptır üstadım ben veririm ne olcak''
    ''ahbabım bırakmam valla ''
    ''neyse bu defa senden olsun, sağol'' dedi en son, bildiğin hesabı kendi kendine kitledi ve kalktı gitti ödemeden.

    ben, kahvehanenin sahibi ve yan masadan benim gibi olayı izleyen mor giysili, uzun siyah saçlı sebahat tuncel tipli abla donduk kaldık. deniz ise masanın başında diğer sandalyeyi tutuyor sanki orada harbiden görünmeyen birisi var da; 'bari onu tutayım hesabı ödemeden kaçmasın' derdinde, o da az manyak değil...

    ulan yılardır düşünüyorum adam mı deliydi ya da biz mi kerizdik? adam mı hayal görüyordu yoksa biz idea'mızda ikinci adamın varlığını unuttuğumuz için mi göremiyorduk hiç anlamadım, ama adam resmen beautiful mind filmiydi, kafası güzeldi ...

    edit: beautiful mind'ın çevirisinin kafası güzel olmadığını söyleyerek beni uyaran arkadaşa teşekkür ederim.