hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye'nin 2 kez avrupa konseyi toplantılarında dile getirdiği, ermenistan'ın en geç 2004'te kapaması şartı ile avrupa konseyi üyesi (1995'te) olduğu nükleer santral. bir dönem kapatılmış olup, daha sonra ermenistan'ın enerji yokluğunu öne sürerek tekrar çalıştırmaya başladığı santraldir ve ermenistan türkiye ve avrupa'nın yeni enerji kaynakları için teknik ve mâli yardım önerilerini ısrarla reddetmektedir. bu santralden üretilen elektirik ermenistan gereksiniminin çoğunu (belki de tümünü) karşıladığı gibi yurtdışına satışı da yapılmaktadır.
    santral çernobil ile aynı tiptedir ve aynı teknolojinin ürünüdür. dünya'daki en tehlikeli 1. ya da 2. nükleer santral olarak kabul edilmektedir. patlaması durumunda en fazla etkilenecek ülkeler türkiye, azerbaycan, gürcistan, ermenistan ve iran'dır.

  • yunanistan'ın bozulan ekonomisinin damga vurduğu maç. dudağı kanayan yunanlı oyuncuya yokluktan sadece pamuktan bıyık takabildiler. adam levent kırca'ya döndü, ordan oraya koşup duruyor yazık. bir müslüman da çıkıp bepanthene merhem sürelim demedi, inanılır gibi değil arkadaş...

  • - sizce sizi bu eve neden almaliyiz?
    - rahat batiyorsa ve evinizde misafir gibi yasamak istiyorsaniz, dogru kisiyle konusuyorsunuz.
    - biraz acar misiniz?
    - bunu, gecenin dordunde siz uyurken gelip yuzunuze oturdugum zaman ya da uc kisilik kanepede oturacak yer bulamadiginiz zaman yeniden konusalim.

  • kurala uymayan gencin sınava alınmamasıdır. bu tip zamanlı işlerde 1 dk ile 20 dk veya 1 saat arasında fark yok. arkadaş buluşmasına gitmiyor sınava gidiyorsunuz, istersen bağdat'tan gel oraya zamanında varacak saatte ulaşmakla mükellefsin.

  • 1862'de ingiltere'deki şerefsizlik seviyeleriyle kıyaslandığında tavan demek abartı oluyor biraz.